Lovćen ima dvije obaveze - da osvaja trofeje i stvara igrače

Cetinjani imaju maksimalnih 16 bodova, tri više od Komova, šest od Partizana, sedam od Jedinstva
595 pregleda 0 komentar(a)
Rukometaši, stručni štab i uprava Lovćena, Foto: Pavle Simović/RK Lovćen
Rukometaši, stručni štab i uprava Lovćena, Foto: Pavle Simović/RK Lovćen

Poslije 25-dnevnog odmora, Duško Milić je obavio prozivku, odradio kratak trening sa rukometašima Lovćena, a danas počinju prave pripreme za drugi dio sezone.

Tim koji je upisao svih osam pobjeda u Prvoj ligi će u preostalih 10 utakmica titulu tražiti bez crnogorskog reprezentativca Mirka Radovića, novog igrača Eurofarm Rabotnika iz Bitolja, te Miodraga Stanojevića, koji je operisao prednje ukrštene ligamente. To, međutim, ne mijenja ambicije iskusnog trenera.

- Normalno je da će nam Mirko nedostajati, i to ne malo. Da je bilo koji drugi igrač, a ne desni bek, bilo bi lakše nadoknaditi njegovo odsustvo. Ali, to je sport, želim mu sve najbolje. Odradio je pošteno prvi dio sezone, a dobio je ugovor kakav nije mogao da odbije. Sada neka se ostali momci bore za to mjesto, a ni slučajno nema promjene ambicija. Nisam imao nikakav zahtjev uprave kada sam dolazio, ali je za mene normalno da Lovćen ide na titulu i Kup. To sam rekao i kada sam došao, iako je ekipa bila potpuno drugačija nego prošle sezone - jasan je Milić.

Cetinjani imaju maksimalnih 16 bodova, tri više od Komova, šest od Partizana, sedam od Jedinstva...

- Želim da sa što više bodova uđemo u Mini ligu. Cilj mi je da i u ova četiri kola regularnog toka pobijedimo, kako bismo Mini ligu počeli sa maksimalnim učinkom. Ne razmišljam o tome da uzmemo titulu sa svim pobjedama, jurenje za tim me ne interesuje, ali bi bilo dobro da u Mini ligu uđemo sa svih 12 bodova, jer bi nam bilo lakše i imali bismo pravo na kiks. Šta god da bude, borićemo se do kraja da ispunimo cilj.

Na „Croatia cupu” dres Crne Gore su nosila četvorica igrača Lovćena - Radović, Vuko Borilović, Slobodan Bulajić i 18-godišnji pivot Luka Vujović.

- Svako voli da osvoji titulu ili Kup, ali sam ja uzeo dosta trofeja i više volim da pomognem mladim igračima da stasaju. Na posljednjem okupljanju reprezentacije, Lovćen su na posljednjoj akciji reprezentacije predstavljali Radović, koji je standardan, Borilović, Bulajić i Luka Vujović, klinac od 18 godina. On je iskoristio šansu, odlično radi i bori se za sebe. Lovćen ima obavezu da ide na trofeje, ali i da stvara igrače. Moram da pomognem toj djeci da počnu da igraju za prvi tim i kasnije i za reprezentaciju - napominje Milić.

Nije samo Vujović iskoristio šansu od mlađih igrača.

- Aleksandar Mrvaljević se pojavio odjednom. Još nema 18 godina, a naše je prvo lijevo krilo. Dobijali su šansu i ostali mlađi, iskoristili su je na pravi način i siguran sam da će radom i vremenom da isplivaju. Pravo je bogatstvo praviti igrače za svoj klub i reprezentaciju, a ne ih kupovati - zaključio je trener Cetinjana.

Cetinjani će u svojoj dvorani trenirati do 31. januara, kada idu u Vrnjačku Banju, gdje je Milić ostavio dubok trag kada je sa rukometašicama iz tog mjesta bio prvak Srbije. Tamo će odigrati tri prijateljske utakmice, a šampionat nastavljaju 23. februara na gostovanju u Budvi.

Bonus video: