Metaloplastika osvojila prvi trofej poslije 28 godina

0 komentar(a)
Veselin Vuković, Foto: Twitter
Veselin Vuković, Foto: Twitter
Ažurirano: 03.06.2016. 19:12h

Rukometaši Metaloplastike osvojili su danas Kup Srbije pošto su u finalu završnog turnira na svom terenu u Šapcu pobijedili aktuelnog šampiona Vojvodinu 26:24 (13:14).

To je prvi trofej kluba poslije 28 godina.

Prethodno, "šabački vanzemaljci" su u zlatnim godinama između 1980. i 1988. osvojili sedam titula jugoslovenskog šampiona, četiri nacionalna kupa, kao i dva Kupa evropskih šampiona.

Najefikasniji igrači finala sa po šest golova bili su igrač Metaloplastike Đorđe Golubović i Strahinja Stanković iz Vojvodine.

Utakmicu su obilježile odbrane golmana Metaloplastike Darka Arsića, koji je imao 15 intevencija.

Za najboljeg igrača finalnog turnira proglašen je Radovan Ostojić iz Metaloplastike, najbolji golman je njegov saigrač Arsić, a najbolji strelac je Đorđe Golubović, takođe iz pobjedničke ekipe. Za najboljeg mladog igrača proglašen je Milan Jovanović iz Vojvodine.

"Šabac je skoro 30 godina čekao trofej i to je možda razlog nervoze kod igrača na klupi i na terenu. Nismo željeli da trofej ode iz Šapca jer grad to zaslužuje. Podigli smo nivo rukometa i pokazali da je to prava muška igra. Turnir je sjajno organizovan, a najvažnije je da se reprezentativni igrači iz oba kluba nisu povrijedili u ovoj utakmici. Izvinio bih se gostima u ime kluba i igrača ako je bilo nekih propusta ili grešaka, jer to je sve bilo u žaru borbe", rekao je trener Šapčana Veselin Vuković novinarima poslije utakmice.

Bonus video: