Radičević počasna građanka Đera - Vijesti.me
PRIZNANJE

Radičević počasna građanka Đera

"Osjećaj je fenomenalan. Mađari su stvarno pažljivi, prijem je bio izvanredan. Ovdje ne zaboravljaju ni rođendane, vjerske praznike", rekla je Radičevićeva

Veliki uspjeh rukometašica Đera nagrađen je na pravi način - sve igračice i stručni štab novog šampiona Evrope proglašene su počasnim građanima tog mađarskog grada.

Među onima koji su primili plakete je i crnogorska reprezentativka Jovanka Radičević, jedna od najzaslužnijih što je klub čiji je zvaničan naziv Đeri ETO KC prekinuo prokletstvo evropskih finala i popeo se na krov Starog kontinenta.

"Osjećaj je fenomenalan. Mađari su stvarno pažljivi, prijem je bio izvanredan. Ovdje ne zaboravljaju ni rođendane, vjerske praznike... Nemaju premca kada je u pitanju ukazivanje pažnje", rekla je Radičevićeva za „Vijesti”, koja će prije odlaska iz Mađarske u skopski Vardar odigrati još finale nacionalnog Kupa u nedjelju.

Nagrade Ambrosu Martinu i njegovim izabranicama je uručio gradonačelnik Žolt Borkai, koji je ujedno i predsjednik Olimpijskog komiteta Mađarske.

To je podsjetilo na scene kada je Budućnost prošle godine osvojila isti pehar, ali po potpuno različitom pristupu - tada je Dragana Adžića i njegovu četu dočekao zamjenik gradonačelnika Vladan Vučelić.

Prvog čovjeka Opštine Miomira Mugoše nije bilo nigdje, a kamoli ovakvih priznanja...