Rukometašice Budućnosti gostuju Brestu: Vraćanje dugova

Marina Rajčić je otputovala sa ekipom, ali vjerovatno neće braniti, dok bi Milena Raičević trebalo da ima minutažu
1563 pregleda 0 komentar(a)
Jovanka Radičević na prvom meču sa Brestom, Foto: Boris Pejović
Jovanka Radičević na prvom meču sa Brestom, Foto: Boris Pejović

Nakon fenomenalnih izdanja u pripremnom periodu, rukometašice Budućnosti su bile ubijeđene da će Ligu šampiona početi ubjedljivom pobjedom.

Dočekale su Brest, vjerovale da će se ponoviti ishod iz prijateljskog odmjeravanja snaga, ali im je pretjerano samopouzdanje prisjelo - francuski tim je dao čak 35 golova, više nego ijedan gost u „Morači” od 1998. godine i slavio 35:32.

Podgoričanke su se oporavile od tog nokauta i pobjedama nad Bitighajmom u Njemačkoj, te Vlčeom pred svojim navijačima i u Rumuniji, obezbijedile plasman u glavnu fazu elitnog takmičenja.

Ali, sada je pred njima najveći izazov - da se danas (15 časova) u Francuskoj revanširaju Ani Gros i drugaricama za poraz u 1. kolu, samim tim i steknu šanse da četvrtfinale čekaju sa 1. ili 2. pozicije grupe 2.

Ako izgube, vjerovatno će moći da se oproste od tog cilja i do proklamovanog cilja, povratka na fajnl-for, idu težim putem.

- Ako bismo prenijeli šest bodova, to bi izuzetno mnogo značilo za nastavak takmičenja, ali je najvažniji naš odnos. Rezultat će biti posljedica toga - rekao je Dragan Adžić.

Trofejni trener je bio razočaran nakon prvog meča, govorio da mu je to jedan od najtežih i definitivno najneobjašnjiviji poraz u karijeri. Vjeruje da će taj neuspjeh biti dodatni motiv njegovom timu da odigra najbolji meč u sezoni.

- Za Brest, koji je uz Đer pokazao najviše do sada u Ligi šampiona, biće nam potrebna bolja forma nego protiv Vlčee. Zadovoljan sam kako smo odreagovali nakon poraza u 1. kolu, ali i dalje nestvarno djeluje na kom smo nivou odbrane bili na tom meču. Vjerujem da će to izvući najbolje iz nas i da ćemo prevazići probleme koje imamo.

Marina Rajčić je otputovala sa ekipom, ali vjerovatno neće braniti, dok bi Milena Raičević trebalo da ima minutažu.

Ključni zadatak za „plave“ će biti da zaustave srednje bekove domaćih.

- Do sada je tu poziciju odlično pokrivala Gros, a povratkom vrhunske igračice Izabel Gulden napad Bresta samo dobija na kvalitetu i širini. Potpuno su različiti tipovi. Ljevak na sredini, koji je uz to i odličan šuter, sigurno je izazov, ali smo radili na tome. Vjerujem da može da riješimo Gros, a i Gulden, kao što smo to radili prije njenog porođaja, kada je igrala u vrhunskoj formi. Vjerujem da će sve biti na nama i da ćemo konačno smanjiti uticaj šamara koji smo dobili u 1. kolu - zaključio je Adžić.

Jovanka Radičević smatra da bi odbrana mogla da donese dva zlatna boda Podgoričankama.

- Gostujemo jako kvalitetnoj ekipi, koja je to pokazala na svim utakmicama Lige šampiona, ali i protiv Meca u prvenstvu. I mi smo se uzdigle nakon prvog meča i protiv Vlčee i Bitighajma potvrdile da Budućnost ima kvalitet. Vjerujem da smo spremne, jedva čekamo da počne meč. Sa našom kvalitetnom odbranom, te smirenim i strpljivim napadom, možemo da zabilježimo pobjedu - naglasila je 33-godišnja reprezentativka Crne Gore.

„Plave” su prošle sedmice u vatrenoj atmosferi savladale Ramniku Vlčeu, ali jedno od najboljih krila svijeta zna da njen tim može bolje.

- U Vlčei, bez obzira na to što smo pobijedile, bilo je puno segmenata i u napadu i u odbrani na kojima moramo da poradimo. Imamo rezerve, ali je najvažnije da ispoštujemo principe i dogovor i igramo dobru odbranu. Bez toga nema pobjeda, jer možemo da postignemo 32 gola, kao protiv Bresta u Podgorici, i izgubimo - jasna je Radičevićeva.

Bonus video: