Vujina Slovenija nadoknadila minus pet i srušila Španiju

Slovenija može da dozvoli sebi luksuz i da u subotu izgubi dva gola razlike od domaće Švedske, jer bi u slučaju zatvaranja kruga sa tri reprezentacije bila u plusu
8 komentar(a)
Veselin Vujović, Foto: Jutarnji
Veselin Vujović, Foto: Jutarnji
Ažurirano: 08.04.2016. 17:21h

Španija je na početku drugog poluvremena imala pet golova prednosti i činilo se da Sloveniji nema spasa.

Ali, po ko zna koji put se pokazalo da timove Veselina Vujovića nikada ne smijete da otpišete - „dežela“ je do kraja meča odigrala spektakularno u odbrani, primila samo četiri gola i na startu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre savladala vicešampiona Evrope sa 24:21.

Vujović je pred odlazak u Švedsku rekao da će podnijeti ostavku ako ne izbori plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a sada im je izuzetno blizu.

Slovenija može da dozvoli sebi luksuz i da u subotu izgubi dva gola razlike od domaće Švedske, jer bi u slučaju zatvaranja kruga sa tri reprezentacije bila u plusu. Uz, naravno, očekivanu pobjedu nad autsajderom Iranom.

Najefikasniji u pobjedničkom timu je bio Jure Dolenec sa šest golova, pet je dao Gašper Marguč, a četiri Darko Cingesar.

Kod Španaca, koji su na posljednja četiri velika takmičenja osvajali zlato (SP 2013), srebro (EP 2016), bronzu (EP 2014) i 4. mjesto (SP 2015), najbolji je bio Valero Rivera Folć sa šest pogodaka, a po četiri puta su mrežu tresli Đoan Kanjeljas i Aleks Dujšebajev.

„Crvena furija“ je ovim porazom došla u tešku situaciju, pa je lako moguće da će propustiti Olimpijske igre prvi put nakon Montreala 1976. godine.

Bonus video: