Za Crnu Goru neću igrati iz ljubavi kao što bih igrala za Hrvatsku

Pletikosić je otkrila i da su je iz RS Crne Gore i ranije kontaktirali sa ponudom da promijeni sportsko državljanstvo
14155 pregleda 15 komentar(a)
Matea Pletikosić
Matea Pletikosić
Ažurirano: 19.05.2020. 13:25h

Odluka Matee Pletikosić da zaigra za žensku rukometnu reprezentaciju Crne Gore izazvala je veliku pažnju u hrvatskim medijima.

Konstatuje se da je talentovana igračica odbrala drugi nacionalni tim, ali se naglašava i neažurnost i nezainteresovanost Rukometnog saveza Hrvatske da brine o nekada jednoj od najtalentovanijih evropskih rukometašica.

Matea (22) je za "24sata.hr" kazala da se RSH nije prema njoj ponio korektno nakon povrede, koju je doživjela 2016. na kadetskom prvenstvu Evrope.

"Dobila sam godinu kasnije poziv, ali rekla sam da se tada nisam osjećala najbolje. Ne i da neću više nikada igrati. Međutim, kasnije me više nitko nije kontaktirao, a onda su mi rekli da moram dati intervju i poručiti kako želim opet igrati za reprezentaciju. To sam i učinila i opet me nisu zvali", kazala je ona.

Pletikosić je otkrila i da su je iz RS Crne Gore i ranije kontaktirali sa ponudom da promijeni sportsko državljanstvo.

"Ne želim nikoga da molim. Ako me u HRS-u ne žele, ja to poštujem. Igraću za Crnu Goru jer mi je san otići na Olimpijske igre i karijera mi je trenutno najbitnija. Već su me i ranije zvali Crnogorci, no tada nisam pristala. Naravno da nije bilo jednostavno prelomiti, ali porodica, moj dečko i prijatelji podržali su me. Oni su mi najveća podrška".

Najteže bi moglo, konstatuju mediji, moglo da dođe u decembru na Evropskom prvenstvu. Žrijeb bi mogao bi spoji Crnu Goru i Hrvatsku.

"Ja volim svoju zemlju Hrvatsku i to bi mi bilo najteže od svega ovoga. Sigurno neću igrati za Crnu Goru iz ljubavi kao što bih igrala Hrvatsku. Gledam svoju budućnost, želim se ostvariti kao sportistkinja", kaže nova crnogorska reprezentativka.

Bonus video: