Ženski klubovi poručili UO RSCG: Da plaćaju svi ili niko

"U suprotnom, treba tužiti RSCG zbog diskriminacije. Ili ćemo svi plaćati, ili da niko ne plaća. Savez je dužan da to obezbijedi", rekao je Sekulić
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2013. 22:21h

Poput muških, i ženski rukometni klubovi su na današnjem sastanku prema Upravnom odboru Rukometnog saveza Crne Gore uputili iste ili slične prijedloge.

Oni se uglavnom odnose na smanjenje obaveznog depozita (1.000 eura za Prvu ligu, 500 eura za Drugu) i kotizacije (2.000 – 1.000 eura), eventualno plaćanje u dvije rate, te na zahtjev da Savez pronađe sponzora liga koji će pokriti troškove službenih lica.

Na predlog Zvonka-Meta Sekulića iz Devetke, klubovi traže da RSCG od iduće sezone bude rigorozan u primjeni svojih odluka, odnosno da su svi klubovi budu obavezni da izmiruju svoje finansijske obaveze, bez izuzetka i „gledanja kroz prste“, kao što je bio slučaj do sada. Sekulić je tražio da svi klubovi prije starta sezone izmire sva dugovanja i obaveze prema Savezu.

"U suprotnom, treba tužiti RSCG zbog diskriminacije. Ili ćemo svi plaćati, ili da niko ne plaća. Savez je dužan da to obezbijedi", rekao je Sekulić, koji je bio najglasniji i najaktivniji tokom sastanka.

ŽRK Berane će, sa druge strane, od UO RSCG zatražiti brisanje zaostalih dugovanja, jer drugačije ne mogu da se prijave za takmičenje (moraju da igraju van svog grada, jer je dvorana pod Jasikovcem van upotrebe).

Ni kod dama se još uvijek sa preciznošću ne može utvrditi tačan broj učesnika po ligama, posebno u Prvoj, za koju postoji interesovanje i nekih drugoligaša (Lavalea) ako bude mogućnosti da se liga širi.

Za sada su zainteresovani da igraju u eliti Budućnost, Budućnost II, Nikšić, Sutjeska, Berane 2003, Maestral, Danilovgrad, Gorica, čiji je predsjednik Gorice Božo Đikanović zatražio da se odredi starosna granica ispod koje klubovi ne mogu licencirati igračice za Prvu ligu, i prije početka sezone zatražio spisak igračica svih klubova!

Đikanović je najavio da će Upravnom odboru RSCG samostalno obratiti sa zahtjevima, navodeći da će eventualno učešće Gorice u prvenstvu zavisiti od uslova takmičenja, te da je za sada sigurno da će igrati neformalnu „pilot Regionalnu ligu, u kojoj su učesnici Lokomotiva iz Mostara, Radnički iz Bajmoka i Grude“.

Za Drugu ligu su preliminarno zainteresovani Devetka, Lavalea, Mojkovac, Berane i Plavsko Jezero.

Rok za izjašnjavanje za učešće u Prvoj ili Drugoj ligi je 17. septembar, a start liga 19/20. oktobra. Prije 19. septembra bi trebao da se sastane i UO RCSG kako bi razmotio predloge klubova i donio odluke, od kojih će zavisiti i same odluka klubova.

Dosta diskusije je potrošeno i na takmičenja mlađih kategorija.

Domaćini sastanka bili su v.d. generalnog sekretara Emir Bešlija, član UO RSCG i šef sudija Nebojša Vujisić, te Milorad Vujošević, komesar za takmičenje mlađih kategorija.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Budućnosti, Antivarija, Feniksa, ORK Bara, Nikšića, Devetke, Sutjeske, Berana 2003, Lavalee, Lune, Gorice, Maestrala i Berana.

Galerija

Bonus video: