Nadal: I dalje imam motiv

“I dalje imam motivaciju da radim. Ne krećem od nule, to je pozitivna stvar. Moram da popravim neke stvari”, rekao je razočarani Nadal nakon poraza od Luke Puja
0 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.09.2016. 09:39h

Rafael Nadal se ne predaje nakon još jednog razočaravajućeg rezultata.

Iako je prethodnih dana delovalo kao da se Španac vraća na svoj prepoznatljiv nivo, Luka Puj ga je zaustavio u osmini finala US opena.

Dvadesetpetogodišnji Francuz je savladao jednog od najboljih tenisera svih vremena poslije maratona u pet setova.

“I dalje imam motivaciju da radim. Ne krećem od nule, to je pozitivna stvar. Moram da popravim neke stvari”, rekao je razočarani Nadal.

Drugu godinu u nizu Nadal je ostao bez ijednog grend slem trofeja, nakon serije od 10 godina sa bar jednim osvojenim.

Štaviše, Nadal ove godine nije stigao ni do četvrtfinala na najvećim turnirima, što mu se posljednji put desilo 2004. godine.

“Naravno da sam razočaran porazom u 4. kolu turnira na kojem sam osjećao da sam spreman za završnicu. Ali šta je, tu je. Dao sam sve od sebe. Trudio sam se i borio do posljednje loptice”.

U meču sa Pujom je djelovalo kao da nema dovoljno samopouzdanja u ključnim trenucima, iako ima više nego dovoljno iskustva za takve situacije.

To se posebno osjetilo pri rezultatu 6:6 u taj-brejku 5. seta, kada je u zicer situaciji forhendom poslao lopticu u mrežu.

“Sa 30 godina, i poslje karijere kakvu sam imao, nije pitanje pritiska. Trebalo je da serviram bolje u pojedinim trenucima i da nanesem više bola protivniku svojim udarcima”.

“Odigrao sam pravi poen na 6:6, došao u poziciju da napravim viner, ali sam pogriješio i to je to. Ne može čovjek da izludi misleći o takvim stvarima, zar ne? Desi se greška, a problem je što sam uopšte došao do te tačke u meču”, rekao je Bik sa Majorke.

Meč Puj - Nadal je prokomentarisao i Novak Đoković nakon pobjede nad Kajlom Edmundom.

“Nevjerovatan meč između njih dvojice. Obojica su igrala hrabro. Takve stvari se dešavaju u sportu na ovom nivou. Jedna lopta može da ide na tvoju ruku, kao u ovom slučaju i Puj je zaslužio pobjedu”.

“Mislim da nije mnogo ljudi očekivalo da fizički može da se nosi sa Rafom, s obzirom na to da je igrao pet setova i prije nekoliko dana, a onda došao na Nadala. Svi znamo koliko je teško igrati protiv njega. Tjera te da se namučiš za svaki poen”.

“Zato je Luka djelovao impresivno. Svi znamo da posljednjih nekoliko godina igra odlično, ima veliki potencijal. Napreduje, koristi odlično teren. Četvrtfinale na Vimbldonu, četvrtfinale ovdje, blizu je Top 10. Ima kvalitet za to”, zaključio je Đoković.

Bonus video: