Serena Vilijams ubjedljiva u prvom kolu, prošla i Jelena Janković

0 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.08.2016. 12:46h

Prva teniserka svijeta Amerikanka Serena Vilijams plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je pobijedila 29. teniserku svijeta Ruskinju Ekaterinu Makarovu u dva seta, 6:3, 6:3. Vilijamsova, koja pokušava da osvoji svoj sedmi trofej u Njujorku, pobijedila je za sat i tri minuta.

Ona je napravila tri brejka i nijednom nije izgubila svoj servis. Imala je 12 as servisa i jednu dvostruku servis grešku.

Amerikanka u Njujorku juri svoju 23. grend slem titulu, čime bi pretekla legendarnu Štefi Graf po broju osvojenih grend slem titula u Open eri.

Ona će u drugom kolu igrati protiv sunarodnice, 90. teniserke sveta Vanje King.

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo, pobjedom protiv 77. teniserke svijeta, Marijane Duke Marino iz Argentine u dva seta, 6:4, 6:1.

Janković,40. teniserka svijeta, pobedila je za sat i šest minuta.Ona je šest puta oduzela servis protivnici, koja je napravila dva brejka.

Srpska teniserka će u drugom kolu igrati protiv 11. nosioca Karle Suares Navaro iz Španije.

Navaro je u prvom kolu za 48 minuta bez izgubljenog gema pobijedila 136. teniserku svijeta Telijanu Pereiru.

Janković je do sada osam puta igrala protiv 12. teniserke svijeta Navaro i pobijedila u pet mečeva. Posljednji put igrale su ove godine u Fed kupu u Kraljevu, kada je Španjolka pobijedila sa 6:4, 6:2.

Bonus video: