Težak žrijeb za Đokovića i Serenu u Njujorku

Danka Kovinić je smještena u drugu četvrtinu žrijeba u kojoj je prva favoritkinja Radvanska. Novljanka će u prvom kolu igrati protiv neke od teniserki koje u glavni žrijeb prođu kroz kvalifikacije
3 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.08.2016. 17:17h

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković, imaće težak zadatak u odbrani titule prvaka otvorenog prvenstva Amerike. Đoković će u prvom kolu igrati protiv Poljaka Ježija Janoviča, a u njegovom dijelu kostura su još pobjednik Mastersa u Sinsinatiju, Hrvat Marin Čilić, te Španac Rafael nadal i Kanađanin Miloš Raonić.

Drugi reket svijeta Endi Marej će na putu do finala najveće rivale imati u Stenu Vavrinki, Japancu Keju Nišikoriju i ponovo sjajnom Argentincu, Huanu Martinu del Potru.

Žrijeb nije bio naklonjen ni prvoj kosturašici, domaćoj teniserski Sereni Vilijams. Prošlogodišnja polufinalsitkinja će već u prvom krugu igrati protiv Ruskinje Jekaterine Makarove, a u njenoj četvrtini žrijeba je i Rumunka Simona Halep, peta kosturašica. Sereni bi već u polufinalču protivnice mogle biti i sestra Venus, te Poljakinja Agnješka Radvanska.

Donji dio kostura predvodi Njemica Andželik Kerber, a u njenoj je i prošlogodišnja finalistkinja, Italijanka Roberta Vinći. U donjem dijelu kostura još su Španjolka Garbinje Mugurusa i Amerikanka Medison Kiz.

Kerber će na US openu imati novu priliku da napokon svrgne Serenu sa svjetskog broja jedan na WTA listi, nakon što prvu priliku nije iskoristila porazom u finalu Sinsinatija od Karoline Pliškove.

Ovogodišnje izdanje US opena igra se za rekordni nagradni fond od 21.862.744 dolara.

Turnir startuje 29. avgusta a završava se 11. septembra.

Bonus video: