Serena lako za američko-ruski obračun

0 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.07.2016. 14:49h

Najbolja igračlica svijeta, Amerikanka Serena Vilijams, napokon je odigrala kako se od nje i očekuje, pa se osmine finala grend slema u Vimbldonu domogla nakon nepunog sata igre protiv Njemice Anike Beka (6:3, 6:0). Njemica, 43. igračica svijeta nije znala kako da se suprotstavi servisu najbolje igračice.

Ona će u osmini finala igrati sa 13. igračicom, Euskinjom Svetlanom Kuznjecovom. Ruskinja je nakon velikog preokreta eliminisala Amerikanku Sloun Stivens (6:7, 6:2, 8:6).

A prvi par osmine finala, koji je danas sparen isto je američko-ruski okršaj - Ruskinja Anastasija Pavljučenkova i Amerikanka Koko Vandevege. Ruskinja je sa lakoćom nadigrala favorizovanu Švajcarkinju Timeu Bačinski (6:3, 6:2), dok je Vandevege bila bolja od Italijanke Roberte Vinći (6:3, 6:4)

Uspješan dan, Ruskinje su zaokružile najavom međusobnog duela u osmini finala, u kojem će igrati Jelena Vesnina i Jekaterina Makarova. Vesnina je za nešto manje od dva sata igre slomila otpor kvalifikantkinje iz Amerike, Džulije Bousrep (7:5, 7:5), dok je Makarova lako izišla na kraj sa Čehinjom Barborom Stricovom (6:4, 6:2). Ruskinje će, tako, sigurno imati četvrtfinalistkinju u gornjem dijelu kostura nezvaničnog teniskog prvenstvga svijeta.

Bonus video: