Nadal se povukao sa Vimbldona!

51 pregleda 9 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Reuters/ROMEO RANOCO
Rafael Nadal, Foto: Reuters/ROMEO RANOCO
Ažurirano: 09.06.2016. 16:59h

Španski teniser Rafael Nadal povukao se danas sa Vimbldona zbog povrede zgloba, zbog koje je odustao od takmičenja i tokom Rolan Garosa.

"Žao mi je što moram da objavim da neću moći da igram na Vimbldonu ove godine. Do te odluke sam došao poslije razgovora sa mojim ljekarima i po dobijanju rezultata mog posljednjeg ljekarskog pregleda", objavio je Nadal na društvenim mrežama.

Šampion Vimbldona iz 2008. i 2010. godine igrao je dobro tokom sezone na šljaci, a osvojio je i turnir u Monte Karlu. On je, međutim, u Madridu imao problema sa zglobom, a ta povreda se pogoršala tokom drugog kola Rolan Garosa.

"Ovo je vrlo teška odluka, ali povredi sa Rolan Garosa je potrebno vrijeme da se izleči. Nažalost, neću moći ni da učestvujem u aktivnostima prije turnira, na kojima sam učestvovao prošle godine. Hvala vam na podršci, naročito mojim navijačima. Vaše poruke mi mnogo znače", napisao je Nadal.

Španska superzvijezda napunio je 30 godina, a prije dve godine je posljednji put igrao u finalu nekog grend slema, i od tada se muči sa zdravljem i formom.

Biće to treći put da "kralj šljake" propušta učešće na Vimbldonu - 2004. je otkazao zbog povrede lijevog stopala, dok ga je bol u koljenu spriječio da igra na londonskoj travi 2009. godine.

Pretpostavlja se da je odustao od "Ol Ingland kluba", u kome nema zapaženiji proboj još od 2011. kada je bio finalista, jer ne želi da rizikuje pred cilj sezone - Olimpijske igre u Riju.

Bonus video: