Rod Lejver poželio sreću Đokoviću

"Ne bih da zvučim arogantno, ali mislim da sve u životu može da se postigne. Još uvijek uživam u osvajanju Rolan Garosa i ovim trenucima. Ne znam da li ću uspjeti da dođem do "kalendarnog slema", ali takva mogućnost postoji", rekao je Đoković
79 pregleda 2 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.06.2016. 17:14h

Legenda svjetskog tenisa, Australijanac Rod Lejver, poželio je sreću Novaku Đokoviću u pohodu na kalendarski slem, samo dan nakon što je 29-godišnji teniser osvojio Rolan Garos, jedini gren-slem trofej koji mu je nedostajao.

Trijumfom u Parizu, Đoković je postao prvi igrač nakon Roda Lejvera 1969, a tek treći u istoriji, koji je istovremeno vlasnik sva četiri gren-slem pehara, Australijan opena, Rolan Garosa, Vimbldona i US opena.

Lejver, koji sada ima 77 godina, uradio je to dva puta u karijeri, uključujući i jedan kalendarski slem - sve četiri titule na najvećim turnirima u istoj godini, što je naredni cilj koji se ukazuje pred Novakom Đokovićem.

Prvi reket svijeta će kompletirati kalendarski slem ako u julu slavi na Vimbldonu, kao i u septembru u Njujorku na US openu.

"Čestitke Đokoviću na nevjerovatnom uspjehu, nije mala stvar biti u isto vrijeme vlasnik sva četiri gren-slem trofeja", poručio je Lejver u video-poruci postavljenoj na Tviteru.

"Želim mu sve najbolje u budućnosti, prije svega da ove godine osvoji Vimbldon i US open i tako kompletira kalendarski slem".

Lejver je još u maju, prije početka Rolan Garosa, izjavio da Federera i Đokovića treba svrstati među najveće tenisere svih vremena.

Osim kalendarskog slema, Đoković ima priliku da osvoji takozvani zlatni slem, koji osim četiri trofeja na gren-slem turnirima u istoj godini podrazumijeva i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

Samo je Njemica Štefi Graf, od aktuelnih i bivših tenisera i teniserki, uspjela da kompletira zlatni slem.

Prvi teniser svijeta danas je u razgovoru sa novinarima u Parizu kazao da ne zvuči prepotentno ako kaže da u ovoj kalendarskoj godini može da dođe do "kalendarskog slema".

"Ne bih da zvučim arogantno, ali mislim da sve u životu može da se postigne. Još uvijek uživam u osvajanju Rolan Garosa i ovim trenucima. Ne znam da li ću uspjeti da dođem do kalendarnog slema, ali takva mogućnost postoji", rekao je Đoković novinarima.

Đoković je juče u finalu Rolan Garosa nakon više od tri sata borbe porazio Britanca Endija Mareja - 3:6, 6:1, 6:2, 6:4 i postao tek osmi teniser u istoriji koji je osvojio sva četiri gren-slem trofeja u karijeri.

Novak ističe da su za njegove uspjehe velike zasluge imaju Marej, Rodžer Federer i Rafael Nadal jer su ga natjerali da sve više napreduje.

"Njih trojica su mi pomogla da postanem još bolji igrač i dostignem visine. Nadal i Federer bili su dominantni u sportu kada smo Endi i ja došli. U pocetku mi nije bilo drago da budem deo njihovog doba, ali sam kasnije sam shvatio da u životu sve dešava sa razlogom. Srećom, shvatio sam da moram da budem sve jači i da moram da prihvatim činjenicu da se takmičim sa ogromnim šampiona", zaključio je Đoković.

Bonus video: