Federer operisao koljeno, propušta Roterdam i Dubai

3 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.02.2016. 12:13h

Nakon poraza od Novaka Đokovića, u polufinalu Australian opena, Rodžer Federer je odlučio da se posveti zdravlju, jer je imao peh nakon meča sa prvim reketom svijeta. Švajcarski teniser, naime, pauziraće mjesec dana zbog operacije koljena, izjavio je Rojtersu njegov agent Toni Godsik.

"Želim da vas obavijestim da sam podvrgnut artroskopskoj operaciji koljena. Povrijedio sam koljeno dan nakon polufinala na Australijan openu. Nakon testova koje sam uradio po povratku kući, utvrđeno je da sam pokidao meniskus", navodi se u saopštenju trećeg tenisera svijeta.

Osvajač rekordnih 17 grend slem titula će, tako, propustiti turnire u Roterdamu i Dubaiju.

"Žao mi je što ću propustiti dva turnira koji su mi među omiljenima na Turu", dodao je Federer, koji je aktuelni šampion Dubaija, dok je Roterdam osvajao dva puta - 2005. i 2012. godine.

On je kazao da će se brzo vratiti na teren.

"Iako je ovo nesrećni korak unazad, ohrabren sam i zahvalan doktorima koji su rekli da je operacija bila uspješna. Radujem se što sam već počeo rehabilitaciju sa svojim timom i radiću naporno da se na teren vratim što je prije moguće", zaključio je Švajcarac, osvajač ukupno 88 ATP titula.

Federer bi trebalo da učestvuje na turniru u Indijan Velsu, koji počinje 7. marta.

Bonus video: