Federer: Novak igra nevjerovatno

"Đoković je riternirao nevjerovatno - kao Agasi, i nijesam se uspio ni okrenuti a on je nakon 45 minuta vodio sa 2:0", naglasio je Federer.
4 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.01.2016. 14:12h

Švajcarac Rodžer Federer je bio razočaran nakon novog poraza do Novaka Đokovića, koji je u polufinalu Australian opena slavio sa 3:1.

"Nije mi prvi put da sam igrao protiv Novaka kada igra toliko dobro. Ipak, on je ovoga puta od starta krenuo sa sjajnom igrom i to dvostruko usložnjava situaciju, jer treba što prije naći rješenja. A on je riternirao nevjerovatno - kao Agasi, i nijesam se uspio ni okrenuti a on je nakon 45 minuta vodio sa 2:0. Uspio sam potom da zaigram bolje i pružim mu veliku borbu. To je dobro, ali sam razočaran što je to jedino što sam mogao uraditi danas", kazao je Federee.

Iako je dobio treći set a u četvrtom je dobio nevjerovatan poen, u kojem se odbranio od fantastičnog loba i potom smeča Đokovića.

"Bilo mi je toplo oko srce nakon aplauza i ovacija za taj poen. On je u svakom slučaju u top 100 mojih najboljih poena, ali na žalost nije mi donio prevagu pri neriješenom rezultatu, jer je Đoković potom odgovorio sa nekoliko sjajnih poteza. Novak je sada model za sve tenisere. On je jedini igrač od kojeg češće gubim u posljednje vrijeme, a danas je to uradio kao još samo Stanislas Vavrinka prošle godine u Parizu.I da sam danas odigrao bolje ko zna kako bi se završio meč. A koliko je Novak bio dobar, valjda ne treba ni trošiti riječi.

Iako će na ljeto napuniti 35 godina Federer ne razmišlja o povlačenju.

"Vi mislite da sam star, ali ja sa lakoćom odigravam duge poene i u mečevima od po pet sati. I mislim da još mogu da osvajam najveće turnire. Iako je tek početak sezone ja sam u odličnoj formi, a uprkos podatku da danas ima mnogo fantastičnih igrača ja uspijevam da konstatnoi držim visoki niivo. Ono kako sada igra Novak je zadivljujuće, ali ja sam zadovljan kako sam tokom mnogih godina igrao. Da li sam nekada igrao na većem nivou od Novaka, ne znam. Ono što znam je da smatram da mogu opet da pobjeđujem i da mi ne nedostaje samopouzdanja", naglasio je Federer.

Bonus video: