Đoković furiozno do polufinala s Federerom

Biće to repriza prošlogodišnjih finala Vimbldona i US opena, jedno od najvećih rivalstava u svijetu tenisa koje će dobiti 45. epizodu
0 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.01.2016. 10:49h

Prvi reket svijeta Novak Đoković projurio je pored Japanca Keija Nišikorija (6:3, 6:2, 6:4) i zakazao pravi teniski "blokbaster" u polufinalu Australian opena, u petak ujutru protiv Rodžera Federera.

Biće to repriza prošlogodišnjih finala Vimbldona i US opena, jedno od najvećih rivalstava u istoriji tenisa koje će dobiti 45. epizodu. Izjednačeni bilans pobjeda (22:22) najavljuje kakav se tenis očekuje...

"Potrudiću se da ranije odem u krevet, da se dobro odmorim i pripremim za taj meč. Kada igram sa Rodžerom na nekom od četiri najveća turnira, koja god runda da je u pitanju, uvijek imam osjećaj kao da je finale. Tenzija je velika, ulog je takođe veliki, pa očekujem sjajnu borbu za dva dana", rekao je Đoković nakon pobjede nad Nišikorijem.

Srpski teniser je neočekivano lako pobijedio Japanca, igrača koji ga je eliminisao u polufinalu US opena 2014, jednog od rijetkih igrača na Turu za kojeg se vjerovalo da se zbog karakteristika igre može da se suprostavi Đokoviću.

Duel u "Rod lejver" areni trajao je dva sata i 10 minuta, a Đoković je imao problema sa Japancem samo u trećem setu. Tada je Nišikori na startu dva puta napravio brejk, Đoković se oba puta ekspresno vraćao, a onda trećim brejkom za 4:3 definitivno prelomio duel.

Najbolji svjetski teniser podigao je nivo igre u odnosu na duel osmine finala sa Simonom, kada je napravio 100 neiznuđenih grešaka. Đoković je tokom cijelog meča dubokim udarcima "pritiskao" Nišikorija, tjeravši ga na greške, a meč je završio fantastičnom dijagonalom iz bekhenda za ovacije na otvorenoj sceni.

"Znao sam u svakom trenutku šta je potrebno da uradim na meču. Protiv Simona u osmini finala me je on natjerao da napravim toliko grešaka. Večeras sam se osjećao dobro na terenu i ovo je mnogo bolje izdanje", kazao je Đoković.

Đoković se šesti put plasirao u polufinale Australian opena, po čemu se izjednačio sa Andre Agasijem. Enri Marej ima šansu da im se pridruži sjutra.

Rodžer Federer se na jednako impresivan način plasirao se u polufinale - Švajcarac je u tri seta savladao Tomaša Berdiha (7:6, 6:2, 6:4),

Federer je odigrao na visokom nivou, a u nekim kriznim momentima reagovao šampionski. I u prvom i u trećem setu imao je brejk zaostatka, ali nijednog trenutka njegova pobjeda nije dolazila u pitanje.

„Imao sam dosta problema sa Berdihom tokom karijere, ali danas sam bio odličan. On me uvijek natjera da budem na visokom nivou i zadovoljan sam što sam izvukao najbolje iz sebe“, rekao je Federer.

Federer je 12. put u karijeri došao do polufinala prvog Grend slema u godini.

Bonus video: