Federer: Vrijeme je da se otkriju imena osumnjičenih za namještanje

“Volio bih da čujem imena. Ko je to bio? Da li se to i ranije dešavalo, da li je riječ o igračima u singlu ili dublu, koji grend slem”, rekao je osvajač 17 grend slem titula
6 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.01.2016. 15:47h

Rodžer Federer je poručio da je vrijeme da se otkriju imena osumnjičenih igrača za namještanje mečeva.

BBC je objavio da ima dokaze o namještanje, ali da Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) nije reagovalo na prijave o tome.

Navodno, radi se o igračima koji su prethodnih godina bili među 50 najboljih, među kojima su i osvajači grend slem turnira u singlu i dublu.

“Volio bih da čujem imena. Tada bar znate nešto konkretno i možete da pričate o tome. Da li je to bio trener? Da li neko iz njegovog tima? Ko je to bio? Da li se to i ranije dešavalo, da li je riječ o igračima u singlu ili dublu, koji grend slem”, rekao je osvajač 17 grend slem titula.

“To je veoma ozbiljno i važno je očuvati integritet našeg sporta. Dokle to ide? Što više to bude išlo, biću više iznenađen”, dodao je on.

ATP je danas oštro demantovao tvrdnje da se nije adekvatno reagovalo na informacije da je bilo koji igrač bio umešan u namještanje mečeva.

Federer se plasirao u 2. kolo Australian opena, pošto je pobijedio Gruzijca Nikoloza Basilašvilija u tri seta - 6:2, 6:1, 6:2.

Osvajač četiri trofeja na Australian openu nastupa na 65. uzastopnom grend slem turniru, čime je popravio sopstveni rekord.

Bonus video: