Đoković, Federer i Nadal dobili protivnike za prvi grend slem

Šestostruki osvajač Australijan opena, Đoković je na suprotnoj strani žrijeba u odnosu na branioca titule Švajcarca Rodžera Federera i Španca Rafaela Nadala, pa sa njima može da igra tek u finalu
1993 pregleda 0 komentar(a)
Đoković na turniru u Melburnu, Foto: Reuters
Đoković na turniru u Melburnu, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.01.2019. 10:09h

Srpski teniser Novak Đoković igraće u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije protiv tenisera iz kvalifikacija, odlučeno je danas žrijebom u Melburnu.

Šestostruki osvajač Australijan opena je na suprotnoj strani žrijeba u odnosu na branioca titule Švajcarca Rodžera Federera i Španca Rafaela Nadala, pa sa njima može da igra tek u finalu.

U drugom kolu Đoković bi mogao da igra protiv Francuza Žoa Vilfreda Conge, dok bi sa osmim nosiocem Keijem Nišikorijem iz Japana mogao da igra u četvrtfinalu. U polufinalu mogući protivnici su Dominik Tim iz Austrije, Borna Ćorić iz Hrvatske i četvrti nosilac Aleksandar Zverev.

Branilac titule Rodžer Federer igraće u prvom kolu protiv Denisa Istomina iz Uzbekistana, dok će Rafael Nadal startovati protiv domaćeg tenisera Džejmsa Dakvorta, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora.

Od zanimljivijih duela prvog kola Kanađanin Miloš Raonić igraće u prvom kolu protiv domaćeg igrača Nika Kirjosa, Aleksandar Zverev protiv Slovenca Aljža Bedena, a šesti nosilac Marin Čilić iz Hrvatske protiv Australijanca Bernarda Tomića.

Britanac Endi Marej igraće protiv 22. nosioca Španca Roberta Bautiste Aguta, a Čeh Tomaš Berdih protiv Britanca Kajla Edmunda.

Prvi grend slem turnir, Australijan open, počinje u ponedeljak u Melburnu.

Bonus video: