Đoković siguran protiv Berdiha za polufinale sa Nadalom, Federer pobijedio i Nišikorija za prvo mjesto

0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.11.2015. 22:13h

U meču sa Tomašom Berdihom, u posljednjem kolu grupe "Sten Smit", Novaku Đokoviću bio je potreban jedan set za prolaz u polufinale završnog Mastersa u Londonu. Osnovni cilj ostvario je poslije 44 minuta, ali tu se nije zaustavio – branilac trofeja se trijumfom 2:0 (6:3, 7:5) probio do najbolje četvorke na turniru koji je osvajao četiri puta, tri puta u nizu.

I pored toga što rezultat djeluje komforno, najbolji svjetski teniser i dalje traži formu sa azijske turneje i Mastersa u Parizu – dva puta je izgubio gemove na svoj servis, a od 12 brejk lopti, propustio je 8.

U polufinalu, Đoković će kao drugoplasirani igrati sa pobjednikom druge grupe Rafaelom Nadalom.

Motivacija mu nije bila na maksimumu, jer je ranije 13. put u karijeri obezbjedio plasman među četiri najbolja na završnom Mastersu sezone, izgubio je i prvi set u Londonu, ali mu treća pobjeda nije izmakla – Rodžer Federer je maksimalnim učinkom zaokružio nastup u grupi „Sten Smit“ i kao prvoplasirani u polufinalu čeka rasplet u drugoj grupi.

U prvom duelu trećeg kola, Fedeks je savladao Keija Nišikorija 2:1 - 7:5, 4:6, 6:4. Mogao je znatno ranije da završi susret, jer je nakon dobijenog prvog seta, u drugom vodio 4:1, ali je dopustio osmom igraču ATP liste povratak u život...

Za dva sata i 10 minuta igre u O2 areni, Švajcarac je izgubio pet servis gemova, tri više nego u prethodna dva meča. Ipak, koliko god dekoncentrisan pri svom početnom udarcu, dobro je vraćao servis Japanca, pretvarajući u brejk svih šest šansi...

Naredni rival biće mu pobjednik sjutrašnjeg duela Endi Marej – Stanislas Varvinka.

Bonus video: