Hoće li Novak uzeti još neki grend slem? Federer: Da li se vi šalite sa mnom?!

"Naravno da Đoković može da osvoji još mnogo grend slem titula. Ostaje mu da sačuva zdravlje i nema sumnje da će i poslije ovog trofeja još osvajati grend slem turnira", naglasio je Federer
58 pregleda 17 komentar(a)
Rodžer Federer i Novak Đoković, Foto: Reuters
Rodžer Federer i Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.09.2015. 11:41h

Federeru je teško pao poraz u finalu. Nakon što je poslao lopticu nakon posljednjeg Đokovićevog servisa u aut, Maestro iz Bazela je sjeo na stolicu i djelovao vrlo ljutito.

Svjestan je da mu je toliko željena šesta titula u Njujorku, a 18. na grend slemovima, teško dostižna dok Srbin igra na ovakvom nivou.

Na konferenciji za medije nakon meča, 34-godišnji Švajcarac je upitan da li misli da Đoković može da osvoji još neku grend slem titulu.

"Da li se vi to šalite sa mnom", uz začuđen izraz lica je odgovorio pitanjem Fedeks, a onda počeo da priča u superlativima o šest godina mlađem Beograđaninu.

"Igra jako dobro. Ima fantastičnu sezonu, kao onu iz 2011. Jednostavno je stalno na istom nivou. Izgleda da nema mnogo ljudi koji mogu da se dobro drže u duelima sa njim. Ili nemaju ono što je potrebno da bi ga napali, ili se ne usuđuju da igraju servis-volej stil protiv njega, jer tako dobro vraća servise".

Uzgred, pohvalio ga je što napreduje tokom godina.

"Usavršio je igru na tvrdim podlogama, u to više nema nikakve sumnje. Oduvijek je bio izvrstan i na šljaci. Tome morate da dodate i da je, zbog toga koliko se dobro kreće, konstatan i na travnatim podlogama. Najblaže rečeno, sve to je veoma impresivno. Ona iza sebe već sada ima nevjerovatnu karijeru. Uostalom, ovo finale je dokaz za to. Naravno da Đoković može da osvoji još mnogo grend slem titula. Ostaje mu da sačuva zdravlje i nema sumnje da će i poslije ovog trofeja još osvajati grend slem turnira", zaključio je Federer.

Bonus video: