Balkanski i švajcarski derbi

Nakon balkanskog, Novak Đoković - Marin Čilić, u Njujorku je rano jutros kompletiran i švajcarski derbi u polufinalu otvorenog prvenstva Amerike u tenisu. Simona Halep posljednja polufinalistkinja
51 pregleda 0 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.09.2015. 07:35h

Nakon balkanskog, Novak Đoković - Marin Čilić, u Njujorku je rano jutros kompletiran i švajcarski derbi u polufinalu otvorenog prvenstva Amerike u tenisu. Drugi nosilac Rodžer Federer je za manje od sat i po savladao Francuza Rišara Gaskea (6:3, 6:3, 6:1), dok je njegov zemljak, peti nosilac Stanislas Vavrinka ostao na terenu 20 minuta duže protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona (6:4, 6:4, 6:0).

Federer je nastavio sa nevjerovatnim tenisom, pošto je jedini do polufinala stigao bez izgubljenog seta u obje konkurencije. Federer nije izgubio ni set u posljednjih deset mečeva, pošto je slavio i na Mastersu u Sinsinatiju u svim duelima sa maksimalnih 2:0.

Vavrinka je imao prilično lak posao, pošto je bilo vidno da je 15. kosturašu, Andersonu, nedostajalo svježine nakon iscrpljujućeg meča sa Endijem Marejem u osmini finala, koji je bio i najbolji meč dosadašnjeg toka ovogodišnjeg izdanja najvećeg turnira u Americi.

Poznata je i posljednja polufinalistkinja, pošto je nakon prekida zbog kiše Rumunka Simona Halep uspjela da savlada Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku (6:3, 4:6, 6:4). Halep će se za finale boriti protiv Italijanke Flavije Penete, dok će drugu kartu za finale tražiti Amerikanka Serena Vilijams, protiv Italijanke Roberte Vinći.

Bonus video: