Peneta iznenadila Kvitovu

Italijanka Flavija Peneta treći je polufinalista US opena, pošto je u uzbudljivom duelu izenadila favorizovanu Čehinju Petru Kvitovu (4:6, 6:4, 6:2) u meču koji je trajao 145 minuta
79 pregleda 0 komentar(a)
Flavija Peneta, Foto: Beta-AP
Flavija Peneta, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 09.09.2015. 18:26h

Italijanka Flavija Peneta treći je polufinalista US opena, pošto je u uzbudljivom duelu izenadila favorizovanu Čehinju Petru Kvitovu (4:6, 6:4, 6:2) u meču koji je trajao 145 minuta.

Peneta je druga Italijanka u polufinalu, pošto je sinić plaman izborila i Roberta Vinći, koja će igrati protiv prve kosturašice Amerikanke Serene Vilijams.

Peneta će u drugom polufinalu US opena u karijeri (nakon 2013), igrati protiv bolje iz duela Viktorija Azarenka - Simona Halep.

Plasman u polufinale grend slema najveći domet u karijeri 33-godišnje Penete, koja je uspjela da prekine niz od tri poraza od Kvitove u međusobnim duelima. Kvitova je Penetu eliminisala na Olimpijskom turniru u Londonu, ali i Austarijan openu 2011.

Najveći uspjeh u karijeri Italijanke je prošle godine osvojen Indijenvels, kojeg teniseri nazivaju "petim grend slemom", zbog prestiža tog Mastersa i visine iznosa novčane nagrade.

Bonus video: