Kraj za Šafaržovu, prošle Halep, Voznijacki, Kerber...

Djevojka koja je namučila Serenu Vilijams u finalu Rolan Garosa je u Veliku jabuku stigla u dobroj formi, jer je prije nekoliko dana igrala finale u Nju Hejvenu, ali je potonula protiv Lesje Curenke (4:6, 1:6)
64 pregleda 0 komentar(a)
Lucije Šafaržova, Foto: Reuters
Lucije Šafaržova, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.09.2015. 19:32h

Sječi favoritkinja na US openu nema kraja - nakon sedme (Ana Ivanović), osme (Karolina Pliškova) i 10. kosturašice (Karla Suares-Navaro), ispala je i Lucije Šafaržova.

Djevojka koja je namučila Serenu Vilijams u finalu Rolan Garosa je u Veliku jabuku stigla u dobroj formi, jer je prije nekoliko dana igrala finale u Nju Hejvenu, ali je potonula protiv Lesje Curenke (4:6, 1:6).

Ukrajinka se tako osvetila šestoj teniserki svijeta za poraz u polufinalu Nju Hejvena.

Desetak minuta nakon nje, ispala je i djevojka koju je najbolja igračica svijeta dobila u polufinalu Rolan Garosa, Timea Bačinski. Švajcarkinja mađarskog porijekla je bila nemoćna protiv Barbore Stricove (5:7, 0:6).

A u noći između ponedjeljka i utorka, na teren je izašla i Serena. Pohod ka kalendarskom grend slemu i 22. tituli na najvećim turnirima je započela sa osam osvojenih gemova, nakon kojih joj je Viktorija Djatćenko, teniserka sa najčudnijim stilom igre na svijetu, predala meč zbog povrede skočnog zgloba lijeve noge.

"Divno je biti na "Artur Ešu" i biti Amerikanka, i to na najvažnijem putu mog života. Da igram na nekom turniru za ciljeve koje imam sigurno bih bila uzbuđena, ali ne kao ovdje, jer nije isto kada ste Amerikanka u Njujorku ili negdje drugo na planeti", rekla je živa teniska legenda. Od kosturašica, 2. kola su se domogle i Simona Halep, Karoline Voznijacki, Andželik Kerber...

U muškoj konkurenciji najzanimljiviji meč večernjeg programa u ponedjeljak (utorak ujutro po našem vremenu) odigrali su Rafael Nadal i Borna Ćorić.

Mladi Hrvat je još jednom pokazao da je veliki potencijal, ali nije mogao do nove senzacije protiv čuvenog Španca, kao u oktobru u Bazelu.

Bik sa Majorke je slavio sa 6:3, 6:2, 4:6, 6:4, a na momente je podsjetio na izdanja koja su mu donijela titule 2010. i 2013. godine.

"Bio sam srećan kada sam se pojavio na terenu", rekao je Nadal, koji je dobio ovacije publike, jer prošle godine zbog povrede nije branio šampionski pehar.

"Mislim da sam igrao odlično. U prva dva seta sam bio na izuzetno visokom nivou, a onda sam počeo da se umaram i da se puno znojim. Nije ni bilo lako protiv Ćorića, koji je sjajan igrač i ima izvanrednu budućnost", dodao je Rafa.

U muškoj konkurenciji su dva veoma atkraktivna i nepredvidljiva igrača završila nastup zbog povreda - Gael Monfis se predao Ilji Marćenku, a Aleksandr Dolgopolov visokom Australijancu Semu Grotu.

Tomaš Berdih je nadvisio Amerikanca Bjerna Fratanđela (6:3, 6:2, 6:4), a prošli su i divovi Ivo Karlović i Džon Izner. Ispao je jedan nosilac - broj 11 u žrijebu, Žil Simon.

Francuz je imao 2:0 u setovima i 3:0 u gemovima, ali je Donald Jang slavio sa 2:6, 4:6, 6:4, 6:4, 6:4.

Tamnoputi Amerikanac je prije ovog meča izgubio svih 11 setova u pet mečeva sa Simonom...

Bonus video: