Mekinro: Đoković će tek da dominira

"Na mojoj listi najvećih igrača svih vremena su Rod Lejver, Pit Sampras, Rodžer Federer i Rafael Nadal. Novak je trenutno iza njih, ali konstantno napreduje i sve im je bliže", istakao je sedmostruki grend slem šampion
11 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.07.2015. 17:29h

Svijet je po ko zna koji put u posljednje četiri godine, od kada je počeo da osvaja grend slemove u kontinuitetu, impresioniran Novakom Đokovićem, a oduševljenje nije krio ni Amerikanac Džo Mekinro, inače jedan od većih fanova srpskog igrača u svijetu tenisa.

Mekinro napominje da Đoković tek sada djeluje kao da je nepobjediv, ali i da je pred njim period dominacije.

"On ide ka svom vrhuncu i teško je pomisliti da neće biti još jači. Ako ostane zdrav dominiraće još dugi niz godina", rekao je Mekinro i upisao Đokovića u probrano društvo.

"Na mojoj listi najvećih igrača svih vremena su Rod Lejver, Pit Sampras, Rodžer Federer i Rafael Nadal. Novak je trenutno iza njih, ali konstantno napreduje i sve im je bliže. On nema toliki broj grend slemova kao pomenuta četvorica, ali nemam dilemu da će i to početi da mijenja. U mojim očima bi mogao da raste sve više i više", istakao je Mekinro, sedmostruki grend slem šampion.

Od te 2011. godine u Đokovićevoj igri se promijenilo mnogo, smatra nekadašnji teniski šoumen.

"Sada je drugačiji igrač, Ojačao je u psihološkom smislu, popravio nekoliko segmenata u igri. Bolje igra voleje, ozbiljniji je u defanzivi, bolje riternira... Veoma je agresivan i nijednu loptu ne udara tako da bi je samo prebacio preko mreže, već želi da je "zgromi". Motivisan je, pun samopouzanja, a sigurno da u svemu tome pomaže i brak i rođene sina", dodao je Mekinro.

"Sada mora da ima san, da pronađe novi motiv i da se okrene osvajanju kalendarskog slema. Ove sezone to ne može zbog poraza na Rolan Garosu, ali već naredne godine ima šansu. Neće mu biti lako, ali on nekako uvijek pronađe način da pomjeri sopstvenu granicu. Ima dobar tim oko sebe i shodno tome mislim da ima šansu. Uvijek želim da momci ostanu zdravi i da iskoriste momenat u kojem se nalaze, a Novakov je upravo sada", zaključio je Mekinro.

A legendarni Bjern Borg je pričao o tome kada će se Rodžer Federer penzionisati.

"Mislim da će pokušati da osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i da će onda otići u penziju. Ipak, iskreno se nadam da se to neće dogoditi", rekao je Šveđanin.

Borg, osvajač 11 grend slem titula, karijeru je završio sa svega 26 godina, ne krije da je impresioniran motivacijom Švajcarca.

"Ima sjajnu motivaciju i sa 33 godine. Spreman je da radi veoma vrijedno i osvaja što više turnira i grend slemova. Ali, ipak mislim da će igrati još godinu", dodaje Borg.

Fedeks u karijeri jedino nije osvojio Olimpijske igre u singlu, kao ni Masters turnire u Rimu i Monte Karlu.

Bonus video: