Đoković: Trud za svaki poen

"Bio sam svjestan da će Rodžer odigrati, kao i uvijek, na svom najvišem nivou. Uvijek vas tjera da idete do kraja i zaradite svaki poen, pošto vam on neće ništa pokloniti. Ovo su mečevi za koje se trudite i radite cijelog života i maštate da budete na centralnom terenu sa ovim trofejom", rekao je Đoković
52 pregleda 11 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.07.2015. 19:40h

Prvi teniser svijeta Novak Đoković rekao je da je morao da se potrudi za svaki poen u finalu i kazao je da je uvijek privilegija igrati protiv Rodžera Federera.

"Uvijek je velika privilegija igrati sa Rodžerom. Protiv njega, ovdje - to je najveći izazov. On je mnogo uradio za naš sport i mnogi su se ugledali na njega. Rodžere, velika je čast igrati protiv tebe", rekao je Đoković na terenu.

Federer je drugi set dobio u taj-brejku sa 12:10, a Đoković je tada propustio šest set lopti.

"Bio sam svjestan da će Rodžer odigrati, kao i uvijek, na svom najvišem nivou. Uvijek vas tjera da idete do kraja i zaradite svaki poen, pošto vam on neće ništa pokloniti. Ovo su mečevi za koje se trudite i radite cijelog života i maštate da budete na centralnom terenu sa ovim trofejom", rekao je Đoković.

Njemu je ovo ukupno treći Vimbldon, koliko ih je osvajao i njegov trener Boris Beker.

"Popićemo večeras čašu piva ili čašu vina. Nismo se uvijek razumijevali. On je Njemac, ja Srbin, pa nam je trebalo vremena malo da pronađemo hemiju. On je mnogo doprinio ovom peharu, kao i čitav tim i ovo je i njihov trofej", rekao je Đoković.

Srpski teniser je ponovo, kao i svaki put kada je ovdje pobjeđivao, pojeo malo trave sa terena.

"Zaista je bila vrlo, vrlo ukusna. Ne znam čime ste je pripremali ove godine", rekao je on uz osmjeh.

Federer je dostojanstveno podnio poraz i čestitao je Đokoviću na trećem vimbldonskom trofeju.

"Odigrao je odlično danas, kao i cijele godine, kao i prošle godine...Bio je bolji i čestitam mu na pobjedi. Ja sam i dalje željan i motivisan i gladan trofeja. Hoću i dalje da igram ovakve mečeve, oni me ispunjavaju", rekao je Federer.

Bonus video: