Mugurusa prva finalistkinja

0 komentar(a)
Mugurusa, Foto: Reuters
Mugurusa, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.07.2015. 14:21h

Garbinje Mugurusa je prva finalistkinja Vimbldona.

Španska teniserka je u polufinalu pobijedila Poljakinju Agnješku Radvanjsku sa 6:2, 3:6, 6:3, nakon sat i 55 minuta borbe.

Španjolka je prvi set današnjeg meča dobila za 35 minuta, a za prednost od 1:0 su joj bila dovoljna dva brejka, u prvom i petom gemu.

Mugurusa je i drugi set počela brejkom i tu prednost je čuvala sve do šestog gema kada je Radvanjska izjednačila na 3:3. Poljakinja je u osmom gemu oduzela servis protivnici, što je bilo dovoljno za 1:1 u setovima.

Na početku odlučujućeg seta viđena su dva brejka, a potom su uslijedila tri mirna gema u kojima su teniserke bile sigurne na svoj servis. Do novog brejka Muguruza je stigla u šestom gemu i tu prednost je sačuvala do kraja.

U svom prvom grend slem finalu, Mugurusa će igrati sa pobjednicom drugog polufinala u kojem se sastaju Serena Vilijams i Marija Šarapova.

Prije plasmana u finale Vimbldona, 21-godišnja teniserka iz Barselone, rodom iz Karakasa (Venecuela), najbolji rezultat na grend slem turniru imala je na Rolan Garosu, gdje je prošle i ove godine igrala u četvrtfinalu.

Bonus video: