Jelena Janković nakon preokreta izbacila Kvitovu

4 komentar(a)
Janković, Foto: Reuters
Janković, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.07.2015. 17:15h

Jelena Janković je izbacila sad već bivšu šampionku Vimbldona - srpska teniserka je slavila nakon preokreta sa 3:6, 7:5, 6:4.

"Ne znam šta da kažem, previše sam uzbuđena. Imala sam nekoliko loših sezona na travi, ali sjajan je osjećaj pobijediti, naročito pred ovom publikom i na centralnom terenu. Protivnica je bila u odličnoj formi, posebno dobro igra na ovoj podlozi i to mi daje mnogo samopouzdanja za nastavak turnira", rekla je Jankovićeva poslije pobjede.

Djelovalo je da će Čehinja brzo završiti posao, pošto je imala vođstvo od 6:3 i brejk prednosti u drugom setu, ali je Jankovićeva zaigrala mnogo bolje i došla do izjednačenja.

To kao da je 29-godišnjoj Beograđanki dalo snagu i vjeru da može da se nosi sa drugom teniserkom na svijetu.

"Pokušala sam da ostanem pozitivna, da se borim i ostanem u meču. Poslije izjednačenja sam shvatila da mogu da se nosim sa njom. Uživala sam u igri i uspjela da pobijedim dvostruku šampionku Vimbldona", rekla je Jankovićeva.

Ključan detalj u trećem setu napravila je u 10. gemu kada je drugi put na meču uspjela da oduzme servis protivnici i poslije tačno dva sata smanji na 5:3 u međusobnim susretima.

"Veoma sam tužna jer neću igrati u drugoj nedjelji Vimbldona. Trebaće mi nekoliko dana, a možda i nedjelja da se oporavim. Ali šta je tu je, to je tenis i ja sam samo čovjek, ne robot...Jelena je dobro servirala, bilo mi je teško da riterniram i napravim brejk u drugom dijelu meča. Čekala sam svoju priliku, ali na nažalost nije došla“, rekla je Kvitova.

Jankovićeva će se u borbi za četvrtfinale sastati sa Poljakinjom Agnješkom Radvanjskom, koja je ranije danas pobijedila Kejsi Delakvu iz Australije sa 6:1, 6:4.

Biće to njihov osmi međusobnu duel, a Radvanjska vodi sa 5-2 u pobjedema. Posljednji put satale su se prošle godine na turniru u Rimu i slavila je Jankovićeva sa 6:4, 6:4.

Karolina Voznijacki je izgubila samo četiri gema u pobjedi protiv Italijanke Kamile Đorđi (6:2, 6:2), nakon 72 minuta igre, za plasman u osminu finala Vimbldona.

U borbi za četvrtfinale, Dankinja će se sastati sa Špankinjom Garbinom Mugurusom, koja je eliminisala Anđeliku Kerber sa 7:6, 1:6, 6:2.

Rumunka Monika Nikulesku je bila bolja od Čehinje Kristine Pliškove sa 6:3, 7:5, a u osmini finala će igrati protiv Švajcarkinje Timee Baščinski, koja je pobijedila Njemicu Sabinu Lisicki sa 6:3, 6:2.

U osmini finala je i Amerikanka Medison Kiz, koja je eliminisala Njemicu Tatjanu Mariju sa 6:4, 6:4.

Bonus video: