Đoković lako protiv Tomića za osminu finala sa Andersonom

0 komentar(a)
Đoković, Foto: Beta-AP
Đoković, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 03.07.2015. 16:11h

Prvi reket svijeta Novak Đoković prošetao se do osmine Vimbldona, nakon što je u meču šesnaestine finala tri po 6:3 razoružao Australijanca Bernarda Tomića.

Meč na Centralnom terenu trajao je sat i 34 minuta. Prva dva seta bila su istovjetna (po 28 minuta), dok je treći trajao deset minuta duže.

Protivnik Đokovića u osmini finala biće Južnoafrikanac Kevin Anderson, koji je takođe u tri seta (6:4, 7:6, 6:3) savladao Južnoafrikanca Leonarda Majera.

Prošlogodišnji polufinalista Vimbldona Miloš Raonić stao je u šesnaestini ovogodišnjeg grens slem turnira - bolji od Kanađanina crnogorskog porijekla, sedmog nosioca na turniru, bio je Australijanac Nik Kirjos sa 5:7, 7:5, 7:6 (7-3), 6:3, nakon dva sata i 47 minuta igre.

Kirjos će u osmini igrati protiv Francuza Rišara Gaskea (21. nosioc), koji je bio bolji od Bugarina Grigora Dimitrova (11), prošlogodišnjeg polufinaliste, sa 6:4, 6:4, 6:4, za nešto manje od dva sata igre.

Siguran je bio i četvrti kosturaš Stanislas Vavrinka, koji je u tri seta pobijedio Španca Fernanda Verdaska (6:4, 6:3, 6:4).

Švajcarac će u osmini finala igrati protiv Belgijanca Davida Gofana, koji je bio bolji od Kipranina Markosa Bagdatisa sa 6:3, 6:4, 6:2.

Gofan je zabilježio najbolji plasman karijere na Vimbldonu, pošto nikada do sada nije uspijevao da prođe treće kolo.

Bonus video: