Kvitova ekspresno, u narednom kolu sa Džej Džej

Druga kosturašica u 129. izdanju Vimbldona, Petra Kvitova, sa lakoćom je izborila treći krug najvećeg turnira na svijetu. Čehinji je trebalo minut manje od sata da sa terena "počisti" Japanku Kurumi Naru (6:2, 6:0)
0 komentar(a)
Petra Kvitova, Foto: Reuters
Petra Kvitova, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.07.2015. 16:49h

Druga kosturašica u 129. izdanju Vimbldona, Petra Kvitova, sa lakoćom je izborila treći krug najvećeg turnira na svijetu. Čehinji je trebalo minut manje od sata da sa terena "počisti" Japanku Kurumi Naru (6:2, 6:0).

Naredna protivnica Kvitovoj biće Jelena Janković. Džej Džej, koja je postavčljena za 28. kosturašicu je nakon preokreta savladala Ruskinju Jevgeniju Rodinu (6:7, 6:1, 6:3). Jelena je igrala minut preko dva sata za plasman u 16-tinu finala.

Bez problema su se u narednu rundu plasirale i Agnješka Radvanska i Karolina Voznijacki.

Pojakinja Radvanska je takođe prepustila samo dva gema Hrvatici Ajli Tomljanopvić (6:0, 6:2), dok je njena najbolja drugarica, Dankinja Voznijacki u dva seta savladala Čehinju Denisu Alertovu (6:1, 7:6).

I "bombarderka", Njemica Sabine LIsicki je preskočila drugu prepreku, ali znatno teže. Ona je nakon preokreta bila bolja od Amerikanke Kristine Mekhejl (2:6, 7:5, 6:1).

Lako se u 3. kolo plasirala Švajcarkinja Timea Bačinski, koja je prepustila svega tri gema Silviji Soler Espinosa iz Španije (6:1, 6:2).

Bonus video: