Đoković zahvalio šjor Niku: Teniski otac, mentor, prijatelj...

Đoković je sa 12 godina postao dio Pilićeve akademije
102 pregleda 1 komentar(a)
đoković pilić, Foto: Twitter
đoković pilić, Foto: Twitter
Ažurirano: 30.09.2018. 20:42h

Nikola Pilić - nekada veliki teniser, a jedan od najvećih trenera u istoriji bijelog sporta.

Među brojnim asovima koje je popularni Niki stvorio je i Novak Đoković.

Srpski teniser zahvalio se šjor Niku za sve što je uradio za njega...

"Šjor Niko. Moj teniski otac. Mentor. Čovjek koji je nesebično dijelio sve znanje i iskustvo o tenisu i životu sa mnom. Preljubazna Nikijeva žena Mija i Niki su me primili objeručke u svoju tenisku akademiju u Njemačkoj i odnosili se prema meni kao prema svom djetetu. Moji roditelji i nas tri brata ćemo uvijek to pamtiti. Nikijeva strast prema tenisu je izvanredna i inspiriše", napisao je Đoković na društvenim mrežama.

Đoković je sa 12 godina postao dio Pilićeve akademije.

"On uskoro puni 80 godina, a provodi skoro svaki dan po četiri sata na terenu. Teren je njegov dom. Imao sam veliku sreću da mi Niki bude mentor. Naučio sam od njega kako jednostavan ali vrlo predan pristup tenisu daje rezultate. Usađena mi je ogromna disciplina od mojih roditelja, preko Jelene Genčić, pa sve do Nikija, kao osnova za sve moje poduhvate. Niki je jedini trener u istoriji tenisa koji je osvojio pet Dejvis kupova sa tri različite nacije, sa Njemačkom, Hrvatskom i Srbijom", podsjetio je Đoković.

"Imao je jednu od najboljih teniskih akademija u Evropi, u kojoj su stasavali velikani poput Bekera, Štiha, Ivaniševića... Pa dobro, i ja sam tu bio. Vječno sam zahvalan Miji i Nikiju na svemu što su uradili za mene i moju porodicu", zaključio je Đoković.

Bonus video: