Serena u potjeri za rekordima Štefi Graf

"Ako se desi da osvojim titulu ovdje, možda ću početi da osjećam presiju grend slema", istakla je 33-godišnja Amerikanka
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.06.2015. 15:59h

Margaret Kort 1970. i Štefi Graf 1988. Samo njih dvije su u open eri osvajale sva četiri grend slema u istoj godini.

Serena Vilijams je već jednom osvojila sve četiri najvažnije titule, ali je niz počela na Rolan Garosu 2002. godine.

I sada ima šansu da kompletira nekalendarski grend slem i da se osvajanjem titule na Vimbldonu primakne „pravom”.

A ako bi ga na US openu kompletirala, izjednačila bi rekord legendarne Njemice po broju grend slem titula - 22.

Novinari u Londonu su ubijeđeni da će tamnoputa Amerikanka osvojiti titulu i uraditi ono što joj je uspjelo kao 21-godišnjakinji, ali Serena ne želi da se tim opterećuje.

"Nemam nikakav pritisak da osvojim sve četiri titule. Ne osjećam se nimalo drugačije nego obično, mislim da je to dobra stvar", istakla je 33-godišnja Amerikanka.

Djevojka koja u 2015. ima 32 pobjede i samo jedan poraz priznaje da bi se stvari promijenile ako bi podigla trofej na Centralnom terenu „Ol Ingland klaba”.

"Ako se desi da osvojim titulu ovdje, možda ću početi da osjećam presiju grend slema i dostizanja rekorda Štefi Graf. Ali, trudim se da idem dan za danom i da ne razmišljam o tako dalekim stvarima", rekla je Vilijams.

Najmlađa šampionka na vimbldonskoj travi Marija Šarapova je rekla da je njena velika rivalka prva favoritkinja, a o šansama da osvoji „pravi” grend slem su pitani čak i Rodžer Federer i Endi Marej.

"Ona je fenomenalna, ima nestvarne rezultate, ali čekajte, još nije odigrala ni 1. kolo. Trava je veoma, veoma teška podloga, pogotovo kada se igra na dva dobijena seta. Igrate loše 30 minuta i sve je gotovo", naglasio je Marej.

"Serena ima neviđen talenat, ali bi najgora stvar bila da pomisli da je već u finalu US opena", nadovezao se Federer.

Serena, pak, ističe da je očekivanja javnosti neće „progutati”.

"Mentalna snaga je moja najveća prednost. Dok sam odrastala, tata mi je stalno govori: „Tenis je mentalna igra, moraš da budeš psihički jaka. Čini mi se da sam to primila k srcu. Uzgred, činjenica da sam bila najmlađa od petoro djece tjerala me je da se borim i budem jaka. Sve je to odigralo ulogu u mom životu", poručila je po mnogima najbolja teniserka svih vremena.

Galerija

Bonus video: