Eliminisane Ivanović i Voznijacki

2 komentar(a)
Ana Ivanović, Foto: Beta-AP
Ana Ivanović, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 17.03.2015. 10:09h

Ana Ivanović nije uspjela da se plasira u osminu finala turnira iz Masters serije 1000 u Indijan Velsu (Kalifornija) pošto je jutros izgubila od Francuskinje Karolin Garsija sa 2:1 u setovima (2:6, 7:5, 2:6).

Poraz srpske teniserke svakako predstavlja jedno od većih iznenađenja na turniru u Indijan Velsu pošto je bila postavljena za 5. nosioca.

Ivanović je poslije poraza od Garsije rekla da je protivnica bila bolja i zasluženo prošla u osminu finala mastersa u Indijan Velsu.

"Bio je ovo težak meč. Mislim da je četvrti gem trećeg seta bio veoma važan, kao i onaj naredni. Imam osjećaj da su svi presudni poeni išli na njenu stranu. Borila sam, dobila drugi set, ali ona je iz toga izašla još bolja i sa nekoliko dobrih udaraca odlučila meč. Ništa nisam mogla da učinim", rekla je Ivanović za sajt turnira.

Ona je drugi put za kratko vrijeme izgubila od 21-godišnje Garsije, koja je nedavno bolja i u polufinalu Montereja sa 6:1, 6:4.

"Igrala je prilično dobro, ako nastavi u ovom ritmu, biće u Top 10 teniserki. Mnogo je napredovala, igra snažno i agresivno svo vrijeme", rekla je Ivanović.

Garsija nije, međutim, jedina teniserka koja je jutros napravila podvig. Još veći, čini se, djelo je 18.godišnje Belinde Benčić iz Švajcarske koja je pobedila 4. favorita turnira Dankinju Karolinu Voznijacki sa 6:4, 6:4.

Pobjedom protiv Voznijacki Benčić se plasirala među 16 najboljih u Indijan Velsu, a za ulazak u četvrtfinale boriće se protiv Jelene Janković koja je savladala Amerikanku Medison Kiz sa 5:7, 6:4, 6:3.

Rezultati 3. kola:

Marija Šarapova (Rusija) - Viktoria Azarenka (Bjelorusija) 6-4, 6-3

Belinda Benčić (Švajcarska) - Karolina Voznijacki (Danska) 6-4, 6-4

Karolin Garsija (Francuska) - Ana Ivanović (Srbija) 6-2, 5-7, 6-2

Eženi Bušar (Kanada) - Koko Vandevege (SAD) 6-3, 6-2

Sabine Lisicki (Njemačka) - Sara Erani (Italija) 6-4, 6-2

Flavija Peneta (Italija) - Samanta Stosur (Australija) 6-4, 6-2

Jelena Janković (Srbija) - Medison Kiz (SAD) 5-7, 6-4, 6-3

Lesia Curenko (Ukrajina) - Aliz Korne (Francuska) 7-5, 1-6, 6-2

Ženski dio turnira u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 5,38 miliona dolara.

Bonus video: