Beker: Ni Đoković ne može do rekorda Roda Lejvera

3 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta-AP
Novak Đoković, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 04.03.2015. 22:59h

Iako se i u tenisu kao i svakom vrhunskom sportu, postavljaju nove granice, rekordi.., jedan je nedostižan već gotovo četiri decenije. Tačnije od 1969. godine kada je Australijancu Rodu Lejveru pošlo za rukom da u istoj godini osvoji sva četiri grend slem turnira.

Rodžer Federer, osvajač najvećeg broja grend slem titula, već je u poznim teniskim godinama da bi ponovio takav uspjeh, a Španca Rafaela Nadala sve češće povrede odvajaju sa terena i na po nekoliko mjeseci, ali...

"Novak Đoković može da osvoji sva četiri grend slema u istoj sezoni. Rekao sam to i prije Australian opena, na kojem je demonstrirao da je za klasu iznad svih, i što je najbitnije, Đoković još ima prostora da unaprijedi svoju igru. A bio je blizu 2011. godine i ko zna šta bi bilo da mu se u polufinalu Rolan Garosa nije ispriječio raspoloženi Federer", kazao je Andre Agasi, proslavljeni američki teniser.

Ipak, druga legenda „bijelog sporta”, Njemac Boris Beker, koji svakodnevno radi sa Đokovićem, ne misli tako.

"Osvojiti sva četiri grend slema u jednoj godini je nemoguće. Previše faktora treba da se poklopi za tako nešto, od zdravlja, visokog nivoa forme u različitim periodima godine, treba pogoditi taktiku svaki put, ali i imati sreće. Previše je to faktora da bi se sve moglo poklopiti. Tačno je da je Novak najbolji igrač na svijetu, ali samim tim i drugi protiv njega igraju sa više motiva. Svi žele da ga pobijede", smatra Beker.

Bonus video: