Federer dozvolio set Boleliju, prošli Marej i Dimitrov

Australijski talenat Tanasi Kokinakis eliminisan od zemljaka Sema Grota u pet setova
0 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Beta/AP
Rodžer Federer, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.01.2015. 13:20h

Na "Rod Lejver areni" makar neizvjesnosti nije falilo - nakon meča Marije Šarapove i Aleksandre Panove red je bio na okršaj Rodžera Federera i Simonea Bolelija.

Švajcarac je, istina, prošao u treće kolo, ali uz dosta problema, jer je Italijan riješio u svoju korist prvi set sa 6:3.

Federer je nakon toga zatražio medicinski tajm-aut zbog problema sa prstom na desnoj ruci, a tek u osmom gemu drugog dijela igre je prvi put osvojio brejk i polako počeo da ruši otpor protivnika.

Do kraja problema nije bilo - osvajač 17 grend slem titula je u tri seta dozvolio samo sedam gemova rivalu (6:3, 6:2, 6:2).

I naredni protivnik Fedeksa je Italijan. U pitanju je Andreas Sepi, koji je sa 3:1 savladao Žeremija Šardija.

Slavio je i Endi Marej, koji je prilično lako pobijedio Marinka Matoševića (6:1, 6:3, 6:2) i zakazao duel s Portugalcem Žoaom Souzom.

Ako pobijedi u tom susretu Škota čeka dvoboj s pobjednikom iz meča Grigor Dimitrov - Markos Bagdatis.

Bugarin je u četiri seta srušio Slovaka Lukaša Lacka (6:3, 6:7, 6:3, 6:3), a Kipranin Davida Gofana (6:1, 6:4, 4:6, 6:0).

Plasman u narednu rundu ostvario je i Tomas Berdih pobjedom nad Jirgenom Melcerom (7:6, 6:2, 6:2). Čeha sada čeka Viktor Troicki - srpski teniser je savladao Argentinca Leonarda Majera (6:4, 4:6, 6:4, 6:0).

Velika australijska nada Nik Kirjos izašao je na kraj sa divom iz Hrvatske - savladao je Iva Karlovića, 23. nosioca, rezultatom 3:1 (7:6, 6:4, 5:7, 6:4).

Kirjosu sada slijedi duel sa Malekom Žazirijem, koji je u pet setova eliminisao Francuza Eduarda Rože-Vazelana.

Žaziri je tako postao prvi Tunižanin u Open eri koji je stigao do trećeg kola nekog grend slema.

A talentovani 18-godišnjak Tanasi Kokinakis je poslije velike borbe na "Hisens areni" morao da se pomiri s porazom, iako je imao ogromnu podršku publike u australijskom okršaju.

Koban za Kokinakisa bio je Sem Grot, koji je slavio u pet setova - 3:6, 6:3, 7:5, 3:6, 6:1.

Grota i u 3. kolu čeka domaći derbi, i to protiv Bernarda Tomića, koji je pobijedio Filipa Kolšrajbera sa 3:1.

Bonus video: