Federer odustao zbog povrede, Đokoviću titula bez borbe!

Da nešto stvarno nije u redu sa Fedeksom, jasno je kada se zna da nikada u karijeri nije predao meč kada se pojavio na terenu. Ovo mu je bio tek treći put da se povuče prije početka duela - 2008. je preskočio četvrtfinale Mastersa u Parizu sa Džejmsom Blejkom, a 2012. polufinale turnira u Dohi sa Žo-Vilfredom Congom.
22 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.11.2014. 17:44h

Rodžer Federer se povukao zbog povrede leđa, najbolji teniser svijeta Novak Đoković je bez borbe osvojio titulu na ATP finalu u Londonu!

Đoković i Federer trebalo je da se nađu na terenu od 19 časova, ali je Švajcarac bio primoran da odustane zbog problema sa povredom.

Maestro iz Bazela je na posljednji trening pred meč kasnio čak 45 minuta, a poslije toga je odlučio da uopšte ne izlazi na teren prije finala.

Tada je počelo da se sumnja na povredu, ali nikakva potvrda iz „O2 arene” nije stigla.

Ipak, Rodžer se zvanično povukao prije početka meča, vjerovatno u želji da se oporavi za finale Dejvis kupa, koje se igra za pet dana.

"Nadam se da ćete shvatiti što sam došao ovdje da se izvinim što ne mogu da igram. Ne mogu da se takmičim na ovom nivou sa ovakvim leđima", rekao je Federer publici u prepunoj „O2 areni”, koja mu je aplaudirala, iako je bilo očito da je ta vijest sve razočarala.

Da nešto stvarno nije u redu sa Fedeksom, jasno je kada se zna da nikada u karijeri nije predao meč kada se pojavio na terenu.

Ovo mu je bio tek treći put da se povuče prije početka duela - 2008. je preskočio četvrtfinale Mastersa u Parizu sa Džejmsom Blejkom, a 2012. polufinale turnira u Dohi sa Žo-Vilfredom Congom. A odigrao je 1.221 meč!

Vjerovatno je osjetio bolove nakon iscpljujućeg polufinala sa Stanislasom Vavrinkom, kojeg je dobio nakon dva sata i 46 minuta borbe i čak četiri spašene meč lopte.

Umjesto finalnog meča, igraće se egzibicija između Đokovića i Endija Mareja. Nakon toga, Marej će u paru sa Džonom Mekinroom igrati dubl protiv Tima Henmana i Peta Keša.

Bonus video: