Bol u koljenu jači od Na Li

"Štitnik na mom desnom kojenu postao je kao dio mog tijela", objasnila je prva Azijatkinja osvajačica gren slema
68 pregleda 0 komentar(a)
Na Li, Foto: Beta AP
Na Li, Foto: Beta AP
Ažurirano: 19.09.2014. 20:48h

Ženski tenis ostao je juče bez jedne od najvećih šampionki u posljednjih pet godina - 32-godišnja Kineskinja Na Li odlučila je da okonča profesionalnu karijeru.

Osvajačica dvije grend slem titule, poznata kao beskompromisan borac, izgubila je bitku sa povredama i na žalost zaljubljenika u "bijeli sport”, odlučila je da kaže dosta.

"Štitnik na mom desnom kojenu postao je kao dio mog tijela, pošto sam od starta karijere kuburila sa tom povredom. Čak tri puta sam operisala desno koljeno, ali se opraštam nakon povrede i operacije lijevog koljena. Dosadile su mi brojne injekcije koje sam primila. Osjećam da se moj organizam ne oporavlja više tako brzo i jedino rješenje je da završim karijeru”, obrazložila je odluku prva Azijatkinja osvajačica gren slema.

Ne samo armiji njenih obožavalaca u Kini, vijest o povlačenju Li teško je pala cijelom teniskom svijetu.

"Bila je primjer ponašanja kako na terenu tako i izvan njega. Fantastična teniserka i još bolji čovjek”, uglas su vijest prokomentarisale Kim Klajsters, Ana Ivanović, Viktorija Azarenka...

"Uspjela sam, a bila sam "bijela vrana” kao teniserka koja u zemlji bez tradicije pokušava da uspije u ovom sportu. Poručujem svima, ako želite biti teniserka, ljekar, učitelj..., vjerujte u sebe i idite za svojim snovima. Ne bojte se biti "bijela vrana”. Rad ispunjava snove”, zaključila je Li.

Bonus video: