Rodžera Federera ne umaraju autogrami

Nakon tri kruga US opena Federer je najduže potpisivao autograme, čak 15,33 minuta u prosjeku, a prati ga Novak Đoković sa 12,27 minuta
2 komentar(a)
Rodžer Federer, US open, Foto: Reuters
Rodžer Federer, US open, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.09.2014. 18:42h

Nakon tri kruga takmičenja na US openu Rodžer Federer je pokazao najviše strpljenja prema svojim navijačima, jer je u prosjeku autograme nakon pobjeda dijelio 15,33 minuta. Prema istraživanju Vol strit žurnala, poslije Federera najviše vremena u dijeljenu autograma proveo je Novak Đoković sa 12,27 minuta. Prvi reket svijeta, Đoković, je međutim bio neuporedivo brži, pa je rekorder po broju potpisanih predmeta, čak 292 naspram 258 potpisa Švajcarca nakon svakog duela.

No, Amerikanac Džon Izner je pokazao da se autogrami mogu potpisivati još brže nego što to radi Đoković, kojem je potrebno 2,55 sekundi. Izner to radi za samo 1,8 sekundi.

Teniserke su mnogo manje strpljive od kolega, pa najviše vremena za autograme "potroši" Serena Vilijams sa svega 5,16 minuta a za jedan potpis potrebne su joj 2,8 sekundi. Na drugom mjestu je Bjeloruskinja Viktorija Azerenka sa 3,38 minuta, ali joj je za potpis dovoljne samo dvije sekunde.

Bonus video: