Federer i Serena lako do drugog kola

Srpska teniserka Aleksandra Krunić je savladala Poljakinju Kazaržinu Piter (6:4, 6:1), što joj je prva grend slem pobjeda u karijeri
61 pregleda 0 komentar(a)
Rodžer Federer, US open, Foto: Reuters
Rodžer Federer, US open, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.08.2014. 08:32h

Rodžer Federer nije imao problema u prvom kolu US opena - švajcarski teniser je u tri seta (6:3, 6:4, 7:6) savladao Australijanca Marinka Matoševića.

Australijanac rođen u Bosni i Hercegovini je Fedeksa držao na terenu dva sata i 26 minuta, ali nije mogao da uradi ništa više sem da pruži solidan otpor osvajaču 17 grend slem titula.

"Marinko je odigrao odličan meč i nijednog trenutka nisam smio da pomislim da je meč gotov. Postalo je malo teže u trećem setu, jer sam imao brejk prednosti, a onda ga ispustio, ali zadovoljan. Uvijek je dobro za samopouzdanje kada pobijedite u taj-breku", rekao je Federer.

Federer će u 2. kolu igrati sa Australijancem Semom Grotom.

Serena Vilijams je prepustila četiri gema zemljakinji Tejlor Taunsend (6:3, 6:1) i krenula u pohod na treću uzastopnu titulu na US openu.

"US open je prvi grend slem koji sam osvojila i uvijek sam srećna kada ovdje igram", poručila je mlađa od sestara Vilijams.

Srpska teniserka Aleksandra Krunić je savladala Poljakinju Kazaržinu Piter (6:4, 6:1), što joj je prva grend slem pobjeda u karijeri.

Senzaciju je napravila 15-godišnja Amerikanka Ketrin Belis, koja je čak 1.208. igrača na WTA listi.

Ona je u tri seta savladala 13. nositeljku Dominiku Cibulkovu - 6:1, 4:6, 6:4.

Belis je postala najmlađa teniserka koja je upisala trijumf na terenima Flešing medouza još od 1996. i Ane Kurnjikove.

Bonus video: