Lisicki izbacila Anu Ivanović, u četvrtfinalu Bušar i tri Čehinje

Aktuelna vicešampionka nezvaničnog prvenstva svijeta je savladala Anu Ivanović sa 6:4, 3:6, 6:1
77 pregleda 3 komentar(a)
Sabine Lisicki, Foto: Reuters
Sabine Lisicki, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.06.2014. 15:26h

Duel koji je u subotu prekinut zbog mraka, a danas zbog kiše, konačno je dobio epilog - u osmini finala 128. Vimbldona je Sabine Lisicki.

Aktuelna vicešampionka nezvaničnog prvenstva svijeta je savladala Anu Ivanović sa 6:4, 3:6, 6:1.

Objektivno, drugačiji ishod nije ni mogao da se očekuje, jer je Lisicki na londonskoj travi u prethodna četiri nastupa dva puta stala u četvrtfinalu, po jednom u polufinalu i finalu, a 26-godišnja Beograđanka je daleko od forme koja ju je dovela na 1. mjesto WTA liste.

Njemica će se za peto vezano mjesto među osam najboljih boriti sa Jaroslavom Švedovom, koja danas nije ni morala da izlazi na teren, jer joj se Medison Kiz predala. I taj meč je prekinut u subotu pri rezultatu 7:6, 6:6.

A prve učesnice četvrtfinale su Čehinje Lucije Šafaržova i Barbora Zahvalova-Stricova.

Šafaržova je u nacionalnom derbiju bila mnogo bolja od Tereze Smitkove (6:0, 6:2), dok je Zahvalova-Stricova nakon Na Li eliminisala i Karolinu Voznijacki (6:2, 7:5).

Njima se među osam najboljih pridružila i Oženi Bušar, koja je "osvetila" Serenu Vilijams i izbacila Aliz Korne (7:6, 7:5).

Četvrta učesnica četvrtfinala je još jedna Čehinja, Petra Kvitova. Šampionka iz 2011. je lako izašla na kraj sa Šuaj Peng (6:3, 6:2) i izborila duel sa Zahvalova-Stricovom.

Bonus video: