Toni Nadal: Đoković bi dobio peti set

„Na kraju 3. seta Rafael nam je rekao da ima grčeve u listovima. Da nije osvojio 4. set, bilo bi gotovo”, istakao je stric i trener Kralja šljake
89 pregleda 0 komentar(a)
Toni Nadal i Rafael Nadal, Foto: Beta/AP
Toni Nadal i Rafael Nadal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.06.2014. 12:00h

Toni Nadal, stric i trener Rafaela Nadala, izjavio je za „L’Ekip” da bi Novak Đoković osvojio Rolan Garos da je finalni meč otišao u peti set.

„Na kraju 3. seta Rafael nam je rekao da ima grčeve u listovima. Kada smo razgovarali poslije meča, rekao je mi je da pozovem doktora, jer je bio skoro 'mrtav'. Da nije osvojio 4. set, bilo bi gotovo”.

„Vidio sam da se Rafa ne oporavlja, a da je Đoković prevazišao svoje probleme. Bili smo veoma uplašeni kada je Rafa izgubio brejk u četvrtom setu”.

„Vrućina je bila teška, pogotovo na terenu. Istina, meč nije dosegao intenzitet prošlogodišnjeg polufinala i finala iz 2012. godine”, naglasio je Toni Nadal.

On je naglasio da uslovi na stadionu „Filip Šatrije” u Parizu najviše odgovaraju njegovom sinovcu.

„Đoković je imao neuobičajeni pad, ali ste vidjeli koliko je puta morao da udara loptice koje su mu išle iznad ramena. Kada bi ih samo vraćao u teren, Rafa je to kažnjavao, zato je Novak morao da pokušava da uradi nešto više riternom”.

„Ovdje na Rolan Garosu Rafael je bolji igrač. U Rimu, na primjer, teren nije toliko prostran i Đokovića ne možete toliko da odaljite. Takođe, i loptice su ovdje bolje za Rafu”, zaključio je Toni za „L’Ekip”.

Bonus video: