Toni Nadal: Nemamo rješenja za igru Đokovića

"Očigledno je da je za nas Đoković neuporedivo opasniji i teži rival od Federera", kazao je Toni Nadal
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2014. 18:37h

Stric i trener prvog tenisera svijeta Rafaela Nadala, Toni, kazao je da je Novak Đoković neuporeddivo opasniji rival njegovom sinovcu od najuspješnijeg tenisera svih vremena, Švajcarca Rodžera Federera.

"Prvi mjeseci ove sezone su bili dobri za Rafu, ali ne i odlični. Nije se osjećao dobro u finalu Australijen opena, i to je prava šteta. U mnogo boljoj formi je igrao u Indijen Velsu i Majamiju, ali nije mogao do trofeja preko nevjerovatnog Đokovića.Tačno je da je Rafa igrao dobro, ali je Đoković postavio nevjerovatno visok standard i ja nisam znao kako da savjetujem Rafu. Jednostavno nisam imao rješenja za igru koju je demonstrirao Đoković", naglasio je Toni Nadal.

Đoković je lako u finalu mastersa u Majamiju vezao i četvrti uzastopni trijumf protiv Rafe.

"Očigledno je da je za nas Đoković neuporedivo opasniji i teži rival od Federera. O tome govori i statistika međusobnih igara. Ne kažem time da je Đoković bolji igrač od Federera, ali je Rafi neuporedivo lakše da pročita igru Švajcarca, jer mu, valjda, više odgovara njegov stil. Sa Đokovićem je drugačije, jer se on fantastično kreće, konstatno je u meču i psihički je nevjerovatno jak. On neprestano diktira ritam poena i da biste ga poremetili morate da probijate "kroz njega". Pred svaki duel sa njim, mi smo u timu svjesni da su potrebna tri sata igre na najvećem mogućem nivou, kako ne biste izgubili", zaključio je Toni.

Bonus video: