Dolgopolov eliminisao Nadala

Dolgopolov je 31. igrač svijeta, a protivnik u osmini finala biće mu 13. nosilac, Italijan Fabio Fonjini, koji je pobijedio Francuza Gaela Monfisa.
7 komentar(a)
Nadal, Foto: Beta/AP
Nadal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.03.2014. 08:26h

Ukrajinski teniser Oleksandr Dolgopolov napravio je senzaciju u trećem kolu Indijan Velsa, eliminisavši prvog igrača svijeta, Španca Rafaela Nadala (6:3, 3:6, 7:6).

"Igrao sam loše. To je sve. Razočaran sam, jer zaista volim ovaj turnir. Ali, nemoguće je da igrate dobro svake sedmice, na svakom turniru. Danas je naišao loš dan, nisam se dobro osjećao na terenu, i izgubio sam. To se dešava", komentarisao je Nadal.

Dolgopolov, 31. igrač svijeta, odigrao je mnogo agresivnije od Nadala, o čemu govori broj vinera (36) i neiznuđenih grešaka (49). Nadal je mnogo manje griješio (23), ali je još manje pogađao (17 vinera).

Protivnik Dolgopolova u osmini finala biće Italijan Fabio Fonjini, koji je pobijedio Francuza Gaela Monfisa.

Slično kao Nadal umalo je prošao Marej, koji je protiv autsajdera, Čeha Jirija Veselja, gubio 7:6 nakon prvog i 4:2 u drugom setu. Škot se tada uozbiljio i sa četiri vezana gema izjednačio na 1:1 i otvorio put ka pobjedi.

To, međutim, nije bio kraj drame, pošto je češki teniser i u trećem setu napravio brejk i poveo sa 4:2. Marej se ponovo trgao i još jednom sa četiri vezana gema dobio meč.

U osminu finala plasirao se i Rodžer Federer, koji je u dva seta, ali oba nakon taj-breka, eliminisao Rusa Tursunova.

Bonus video: