Repriza od prošle godine, Vilijams i Azarenka opet finalu

One su i prošle godine igrale finale US Opena, a trofej je pripao američkoj teniserki koja je četvrti put bila najbolja u Njujorku.
0 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Beta AP
Serena Vilijams, Foto: Beta AP
Ažurirano: 06.09.2013. 23:13h

U Njujorku kao da je vrijeme stalo, kao da se ništa nije promijenilo - u nedjeljnom finalu US opena igraće Serena Vilijams i Viktorija Azarenka, baš kao i 9. septembra 2012. godine.

Prva je do završnog okršaja na terenima „Flešing Medouza” stigla Bjeloruskinja, koja je zaustavila neočekivano dobri niz Flavije Penete i slavila sa 6:4, 6:2.

"Veoma sam uzbuđena. Prešla sam dug put do finala. Osjećaj je nevjerovatan što ću se boriti za trofej", rekla je Azarenka, nekadašnja pobjednica juniorskog US opena i šampionka u miks dublu 2007.

Nepuna dva sata kasnije, u finalu joj se pridružila aktuelna šampionka, koja je eliminisala Na Li (6:0, 6:3).

Serena je dobila prvih sedam gemova, Kineskinja uzvratila vođstvom 2:1, uz brejk, ali je fenomenalna Amerikanka ubacila u višu brzinu i pomoći nije bilo... Serena je lani u finalu slavila 6:2, 2:6, 7:5.

Prije polufinala ženskog singla, odigrano je prvo finale ove godine. Titulu u miks dublu su osvojili Čehinja Andrea Hlavačkova i Bjelorus Maks Mirnjij, koji su porazili Amerikanku Ebigejl Spirs i Meksikanca Santjaga Gonsalesa (7:6, 6:3).

Stadion „Artur Eš” subota je rezervisana za muška polufinala. U 18 časova po našem vremenu, na teren izlaze Novak Đoković i Stanislas Vavrinka, koji su odigrali spektakularan meč u osmini finala Australian opena. Đoković je u 5. setu slavio 12:10.

"Samopouzdanje mi je na maksimumu, jer sam većinu mečeva odigrao veoma agresivno i dominantno. Zadovoljan sam igrom tokom turnira. Iako sam izgubio prvi set u Njujorku, osjetio sam da imam potpunu kontrolu2, rekao je Đoković nakon trijumfa nad Mihailom Južnijem (6:2, 6:2, 3:6, 6:0), a potom se osvrnuo na ono što ga čeka.

"Prethodni meč sa Vavrinkom je bio jedan od najuzbudljivijih koje sam igrao na ovoj podlozi. Tada je igrao vrhunski. Svakako ću analizirati taj meč, ali ne cijeli, jer bih čitav dan ostao na računaru", ašalio se prvi reket svijeta.

Nakon njih dvojice, sudariće se Rafal Nadal i Rišar Gaske.

Bonus video: