Đoković: Imam razloga za optimizam

Đoković, finalista posljednjeg grend slema u posljednje tri sezone, u 2. kolu igra protiv Njemca Benjamina Bekera, 87. igrača na ATP listi
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.08.2013. 09:53h

Prvi teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u 2. kolo US opena, pošto je pobijedio Litvanca Ričardasa Bernakisa sa 6:1, 6:2, 6:2 za 82 minuta igre.

Đoković, finalista posljednjeg grend slema u posljednje tri sezone, u 2. kolu igra protiv Njemca Benjamina Bekera, 87. igrača na ATP listi.

Beker je u 1. kolu savladao Čeha Lukaša Rosola sa 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Đoković i Beker su do sada igrali samo jednom, 2008. godine na Australian openu, kada je srpski teniser pobijedio sa 3:0 (6:0, 6:2, 7:6).

Đoković je rekao da je optimista i da ima mnogo samopouzdanja, zahvaljujući dobrim rezultatima iz prethodnih godina na US openu.

„Ohrabruju me rezultati iz posljednjih pet-šest godina u Njujorku. Pored Australian opena, ovo je moj najuspješniji grend slem turnir. Volim da igram na ovim terenima, posebno na stadionu „Artur Eš”. To je grend slem”, rekao je Đoković.

„Svaki igrač pruža svoj maksimum na grend slem turnirima, jer svi žele velike trofeje. Ovo je posljednji takav turnir u sezoni i imam velika očekivanja. Nema razlike u pristupu, a dobri rezultati iz prethodnih godina mi daju razlog da budem optimista”, dodao je Đoković.

Bonus video: