Đoković: Za ovakve mečeve se živi

"U finalu sam, pobijedio sam najboljeg igrača na svijetu, u jednom od najdužih mečeva u mojoj karijeri...Preplavljen sam emocijama“, rekao je Đoković nakon pobjede.
6 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.07.2018. 15:25h

Novak Đoković je bio pun emocija, ali i fizički istrošen nakon pobjede protiv Rafaela Nadala i plasmana u finale Vimbldona.

„Teško je odabrati riječi, nakon svega što sam proživio u proteklih 15 mjeseci. U finalu sam, pobijedio sam najboljeg igrača na svijetu, u jednom od najdužih mečeva u mojoj karijeri...Preplavljen sam emocijama“, rekao je Đoković nakon pobjede.

Kako kaže, meč u kojem su oba tenisera izvukla najbolje jedno iz drugoga, bio je „veoma specijalan“.

„Mogao je, lako, da ode i na drugu stranu. Jasno je bilo da će detalji odlučivati, da će se igrati do posljednjeg udarca. Nisam bio svjestan da li ću pobijediti, ali sam vjerovao. Znao sam da je i on veoma blizu pobjede, imao je svoje šanse. Ali, ovakvi mečevi su ono za šta se živi“, dodao je Đoković.

Meč između Đokovića i Nadala je počeo u petak veče, završio je nešto poslje ponoći po našem vremenu (23 sata po britanskom)...

„Kad završite u 11 uveče, a vratite se u 10.30 ujutro na trening, adrenalin je na visokom nivou, nije lako opustiti se, smiriti, potrebno je malo vremena kako bi se ušlo u ritam. Ali, srećan sam zbog pobjede“.

Đoković će u finalu za četvrtu titulu na Vimbldonu igrati protiv Kevina Andersona iz Južne Afrike, koji je imao još duži maraton protiv Amerikanca Džona Iznera.

„Prvo se nadam da ćemo igrati jer smo se obojica umorili u polufinalu. Njemu će dan odmora mnogo značiti, volio bih da ga i ja imam, ali tako je, kako je. Za mene je finale Vimbldona fanstastično dostignuće, prvo ću pokušati to da „svarim“, pa ću onda razmišljati o finalu“, zaključio je Đoković.

Bonus video: