Pet sati za pet setova: Đoković dobio triler protiv Del Potra!

Đokoviću će ovo biti drugo finale Vimbldona, nakon trijumfa nad Nadalom 2011. godine. Drugi finalista dobiće se nakon meča Marej - Janovic.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.07.2013. 17:30h

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona, drugi put u karijeri, nakon petočasovne drame u pet set setova protiv sjajnog Argentinca Huana Martina del Porta - 7:5, 4:6, 7:6, 6:7, 6:3!

Đoković je nakon fantastične borbe mograo da riješi meč u četvrtom setu, kada je prvo ispustio brejk prednosti, a potom i meč loptu na svoj servis u taj-brejku.

Del Potro je "preživio", ali nije uspio u petom setu. Đoković je bio svježiji i staloženiji, pa je i pored nekoliko jeftinih grešaka uspio da prelomi meč u osmom gemu petog seta.

Đokoviću će ovo biti drugo finale Vimbldona, nakon trijumfa nad Nadalom 2011. godine.

Drugi finalista dobiće se nakon meča Marej - Janovic.

Bio je to iscrpljujući maratonski duel i deveta pobjeda Đokovića nad Argentincem u njihovom 12. međusobnom susretu, a prva na travi.

U prvom setu viđene su samo dvije brejk lopte tokom 55 minuta igre, obje za Đokovića. Prvu u šestom gemu nije uspio da iskoristi, ali je bio na visini zadatka kada je to bilo najpotrebnije, u dvanaestom gemu za 7:5 i 1:0 u setovima.

Del Potro je izjednačio na 1:1 nakon što je drugi set prelomio u sedmom gemu, kada je brejkom poveo sa 4:3 bez izgubljenog poena. Imao je Đoković u narednom gemu jednu brejk priliku da izjednači, ali je Argentinac sjajnim servisima uspio da spreči srpskog tenisera da se vrati u set.

Del Potro je u nastavku meča bio izuzetno agresivan, pokušavajući da po svaku cijenu Đokovića izbaci iz igre, što mu je djelimično polazilo za rukom. Novak je odolijevao konstantnim napadima Argentinca i čuvao svoj servis, pa je poslije izjednačene borbe dobio set u taj brejku (7:2).

Po jedan brejk teniseri su razmijenili u četvrtom periodu igre i ponovo je taj-brejk rješavao pitanje osvajača seta. Đoković je vodio 6:4, imao dvije meč lopte, od kojih jednu na svoj servis, ali je Del Potro sa četiri vezana poena odveo meč u triler petog seta.

Nastavljena je igra nerava, ali je Đoković demonstrirao mentalnu snagu u osmom gemu kada je oduzeo Del Potru servis, poveo sa 5:3, a potom došao do novog velikog uspjeha u Londonu nakon četiri sata i 43 minuta divovske borbe.

Plasmanom u finale najprestižnijeg turnira srpski teniser je zaradio novih 480 poena za ATP listu.

Galerija

Bonus video: