Dimitrov prizemljen

Najuzbudljiviji meč 2. kola muškog singla nije završen u četvrtak zbog kiše i mraka, pa su Grega Žemlja i Grigor Dimitrov juče morali da završe posao na terenu 3
0 komentar(a)
Grega Zemlja, Foto: Beta AP
Grega Zemlja, Foto: Beta AP
Ažurirano: 28.06.2013. 22:32h

Najuzbudljiviji meč 2. kola muškog singla nije završen u četvrtak zbog kiše i mraka, pa su Grega Žemlja i Grigor Dimitrov juče morali da završe posao na terenu 3.

I nisu se puno zadržali - nakon svega tri odigrana gema i neočekivane 15-minutne pauze, 26-godišnjak iz Jesenica je pobjednički digao ruke uvis, jer je savladao jednog od najtalentovanijih igrača svijeta rezultatom 3:2 (3:6, 7:6, 3:6, 6:4, 11:9). Tako je ostvario najveći uspjeh u istoriji slovenačkog tenisa...

Bejbi Federer, kako je Dimitrov nazvan kada je osvojio juniorski Vimbldon još 2008. kao 17-godišnjak, nakon meča je bio ljut. Tražio je od sudije da se prekine duel kada je pao prilikom servisa pri rezultatu 30:30 u 18. gemu 5. seta, jer je trava bila vlažna. Sa zemlje je pokušao da vrati lopticu u teren, ali nije uspio, zbog čega je protestovao.

"Pao sam i povrijedio kuk. Rekao sam sudiji da neću da serviram. Morali smo da čekamo drugu šansu", rekao je Dimitrov.

Žemlju je rasrdilo takvo ponašanje rivala, ali je nakon pauze igrao bolje i na kraju realizovao šestu meč loptu, što je rastužilo djevojku Dimitrova, Mariju Šarapovu.

"Nakon nekoliko poena sam čuo Mariju kako vrišti iza mojih leđa. Nije mi bilo nimalo prijatno", žalio se Žemlja, koji se u 3. kolu sastaje sa Huan Martinom del Potrom.

Kiša je i juče mučila organizatore, zbog čega je program ispunjen samo na Centralnom terenu, gdje je viđena „sječa” Španaca - Endi Marej je savladao Tomija Robreda (6:2, 6:4, 7:5), nakon što je Jerži Janovič eliminisao Nikolasa Almagra (7:6, 6:3, 6:4).

Osim Britanca i Poljaka, u osminu finala su još ušli i Jirgen Melcer, koji je zaustavio Sergeja Stahovskija (6:2, 2:6, 7:5, 6:3) nakon senzacionalne pobjede nad Rodžerom Federerom, i Adrijan Manarino, čiji je rival bio tamnoputi Njemac Dastin Braun (6:4, 6:2, 7:5)

Čast najdominantnije teniske nacije je spasao David Ferer, koji se namučio sa zemljakom Robertom Bautistom Agutom (6:3, 3:6, 7:6, 7:5). Žeremi Šardi je juče dobio dva seta u taj-brejku protiv Jan-Lenarda Štrufa za konačnih 3:1 i meč sa Novakom Đokovićem.

Bonus video: