Povrede izbacile pet tenisera sa Vimbldona

Treći dan na Vimbldonu obelježile su povrede koje su sa turnira izbacile pet tenisera.
2 komentar(a)
Viktorija Azarenka, Foto: Beta AP
Viktorija Azarenka, Foto: Beta AP
Ažurirano: 26.06.2013. 17:20h

Treći dan na Vimbldonu obelježile su povrede koje su sa turnira izbacile pet tenisera.

Sa turnira se povukla Viktorija Azarenka, drugi nosilac u ženskoj konkurenciji, Belgijanac Stiv Darsis koji je priredio iznenađenje pobjedom nad Rafaelom Nadalom, kao i Amerikanac Džon Izner koji je prije tri godine ušao u istoriju igrajući najduži meč.

Bjeloruskinja Azarenka, dvostruka pobjednica Australijan opena, povukla se sa turnira samo nekoliko minuta prije početka meča protiv Flavije Penete.

I Stiv Darsis, koji je prije samo dva dana pobijedio dvostrukog osvajača Vimbldona Rafaela Nadala i priredio jedno od najvećih iznenađenja, povukao se sa takmičenja. Trenutno 135. teniser svijeta povukao se samo nekoliko sati prije meča sa Lukašom Kubotom zbog povrede desnog ramena.

"Nisam mogao da se vratim na teren danas. Ovo je možda najteža stvar koju sam morao da uradim", rekao je Darsis.

On je kazao da se povrijedio polovinom prvog seta protiv Nadala.

"Poslije meča, nekoliko sati kasnije, počeo sam da osećam veliki bol. Nisam mogao da spavam te noći. Bilo je malo bolje danas, ali nije bilo šanse da igram, nisam mogao da serviram. Nije bilo smisla da izlazim na teren i da se povučem posle dva gema", rekao je Darsis.

Amerikanac Džon Izner, koji će ostati upisan u istoriji Vimbldona kao teniser koji je odigrao najduži meč, predao je danas meč Francuzu Adrijanu Manarinu posle samo dva gema.

Rezultat je bio 1:1 u prvom setu kada je 18. nositelj odlučio da preda meč drugog kola. Izner je zatražio medicinski tajm-aut poslije drugog gema i žalio se na povredu koljena. Nastavio je meč, ali je poslije samo jednog odigranog poena odlučio da prekine dalju borbu.

Prije tri godine Izner i Nikolas Mau igrali su meč čak tri dana, trajao je 11 sati i na kraju je trijumfovao Amerikanac sa 70:68.

"Znao sam da neću moći da nastavim. Ne mogu da savijem koljeno. Mogu da hodam samo ako držim nogu pravo. Nisam mogao ni malo da ga savijem, ne mogu ni sada", rekao je Izner.

I Čeh Radek Stepanek tražio je pomoć ljekara tokom meča, ali nije mogao da nastavi meč. On je pred kraj drugog seta predao meč Poljaku Jiržiju Janovicu.

Kako piše BBC, i Hrvat Marin Čilić povukao se sa Vimbldona. On je danas trebalo da igra protiv Francuza Kenija de Šepera, ali tak meč neće biti odigran zbog povrede Čilića.

Bonus video: