Đoković na startu turnira u Madridu protiv Dimitrova ili Martija

Dvije nedjelje nakon trijumfa u Monte Karlu, najbolji teniser svijeta će nastupiti na četvrtom turniru masters serije ove sezone
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.05.2013. 09:49h

Na startu turnira Masters serije u Madridu, Novak Đoković će igrati sa pobjednikom meča između Bugarina Grigora Dimitrova i Španca Havijera Martija, određeno je žrijebom.

Dvije nedjelje nakon trijumfa u Monte Karlu, najbolji teniser svijeta će nastupiti na četvrtom turniru masters serije ove sezone, gdje je slavio 2011. godine, a kao prvi nosilac slobodan u prvom kolu.

Ako očekivano prebrodi prvu prepreku, Đokovićev potencijalni rival u trećem kolu mogao bi da bude Švajcarac Stanislas Vavrinka, u četvrtfinalu Francuz Žo-Vilfrid Conga ili Kanađanin crnogorskog porijekla Miloš Raonić, a u polufinalu Britanac Endi Marej, Čeh Tomaš Berdih ili Janko Tipsarević, od koga je prošle godine poražen u četvrtfinalu.

U eventualnom finalu potencijalni protivnici srpskog tenisera su Švajcarac Rodžer Federer, te Španci Rafael Nadal i David Ferer.

Turnir u Madridu ponovo će se igrati na tradicionalnoj, crvenoj šljaci, nakon neuspjelog eksperimenta prošle godine, kada se igrao na plavoj.

Bonus video: