Nova senzacija: Groblje šampiona progutalo i Mugurusu, Van Ujtvank za pamćenje

Španjolka je dobila prvi set sa 7:5, iako je gubila 4:2, ali se u ostatku meča ništa nije pitala - Belgijanka je igrala kao u transu i u drugom i trećem setu izgubila svega tri gema (6:2, 6:1)
89 pregleda 0 komentar(a)
Alison van Ujtvank, Foto: Reuters
Alison van Ujtvank, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.07.2018. 20:16h

Groblje šampiona, kako je odavno nazvan Teren 2 na Vimbldonu, dobio je novu veliku "žrtvu".

Nakon Džona Mekinroa, Džimija Konorsa, Peta Keša, Mihaela Štiha, Serene i Venus Vilijams, Martine Hingis i brojnih drugih, na "baksuznom" terenu je izgubila i aktuelna šampionka Garbinje Mugurusa.

Španjolka je dobila prvi set sa 7:5, iako je gubila 4:2, ali se u ostatku meča ništa nije pitala - Belgijanka je igrala kao u transu i u drugom i trećem setu izgubila svega tri gema (6:2, 6:1).

U drugim mečevima ženskog singla četvrtog dana nije bilo senzacija. Simona Halep je sa 10 vezanih gemova izbacila Saisai Ženg (7:5, 6:0), Andželik Kerber preokrenula protiv Kler Liu (3:6, 6:2, 6:4), Jelena Ostapenko bila ubjedljiva protiv specijalistkinje za travu Kirsten Flipkens (6:1, 6:3).

Malo iznenađenje, ako se to uopšte može tako nazvati, priredila je Dominika Cibulkova, koja je izbacila najveću domaću nadu Johanu Kontu (6:3, 6:4).

U muškoj konkurenciji takođe jedna senzacija - Gido Pelja je izbacio Marina Čilića poslije 0:2 u setovima. Novak Đoković je protiv Orasija Sebaljosa izgubio svega šest gemova i u 3. kolu ga čeka domaća nada Kajl Edmund.

Bonus video: